Prava antirecesijska svirka

Kastav

Kastav

Kastav – Nakon što se prošle nedjelje u Kastvu proizvodio blues, ovog je vikenda u gradiću 365 metara iznad mora sve živjelo u znaku rocka. Drugo izdanje Kastav Rock Festivala, koji su prošle godine pokrenuli Centar mladih i Savjet mladih Grada Kastva, u subotu je na Crekvini okupilo devet mladih bendova u čijoj je svirci uživao velik broj mladih ljubitelja rocka i srodnih žanrova.
Vođeni željom za stvaranjem pristupačne glazbene manifestacije na kojoj će nastupiti mladi lokalni bendovi, organizatori Kastav Rock Festivala ove su godine stvorili pravi antirecesijski festival. Besplatna svirka, jeftina cuga i brdo pozitivne energije bili su savršen mamac za mlade željne dobre zabave pa stoga nimalo ne čudi da je kastavska Crekvina u subotu navečer bila vrlo dobro posjećena. Pored toga, nedostatak sličnih događanja na području Rijeke u središnjim je ljetnim mjesecima i više nego očit pa je ovakvo događanje odlično »uletjelo« u uspavane ljetne večeri Rijeke i okolice.
Među ruševinama impozantne ranobarokne crkve od poslijepodneva pa do prvih sati nedjelje publika je mogla uživati u svirci devet bendova različitog, a opet na neki način sličnoga glazbenog izričaja. Na maratonskom koncertu nastupili su dečki iz krčkog benda »The Unkown«, grupa »Dharma«, metalci »Diamond Dust«, eksperimentalni sastav »Humanofon«, legendarni riječki underground trio »Negativna Orijentacija«, punk-rockeri iz grupe »Bruno« te lokalne legende iz progresivnog seljačkog hard-rock benda »The Windfuckers«. Za sam kraj ostavljene su glavne zvijezde ovogodišnjeg KRF-a, mladi riječki punkeri iz sve popularnije grupe »Diskurz« te još jedna ekipa poznata po stvaranju odlične koncertne atmosfere – »rocktronic« petorka poznatija pod imenom »Disco’n’action«.
Ivana Kocijan / Novi list

error: Content is protected !!