Predavanje: ''Bolje spriječiti nego liječiti“ @ Brešca

liburnijanet_prevencija_bresca…i samozaštita je jedno od glavnih čimbenika prevencije i sigurnosti…
…roditelji su imali priliku pogledati video isječak o djelovanju droge na ljudski organizam…
…na kraju predavanja svi prisutni su imali priliku postaviti pitanja ili iznijeti neko svoje osobno iskustvo…

Brešca – U četvrtak, 25. studenoga u 18 sati, u osnovnoj školi ”Drago Gervais“ u Brešcima djelatnik Policijske uprave Primorsko-goranske županije Dražen Pandža i psihologinja iz Ureda načelnika, Odsjeka prevencije, Nataša Milić-Katalinić, održali su za roditelje i djelatnike škole tematsko predavanje ”Bolje spriječiti nego liječiti“.
Budući da je sigurnost jedna od temeljnih ljudskih potreba, jedan od prioriteta rada naše škole je i podizanje razine opće i subjektivne sigurnosti naših učenika. Također, i samozaštita je jedno od glavnih čimbenika prevencije i sigurnosti, a ukratko se objašnjava postupcima koje može poduzeti svaki pojedinac za svoju osobnu sigurnost, za sigurnost svoje obitelji, djece, doma, škole i dr., namjera je bila da u školi ponudimo roditeljima brzu i točnu informaciju o svemu što mogu učiniti po tom pitanju.
Naglasak je stavljen na prevenciju konzumacije alkohola, duhana, droge, vršnjačkog nasilja i nasilja u obitelji, te o prevenciji zlostavljanja putem Interneta. Roditelji su imali priliku pogledati video isječak o djelovanju droge na ljudski organizam, a gosp. Pandža je iznio i nekoliko primjera iz prakse kako bi ukazao na važnost međuljudske solidarnosti. Na kraju predavanja svi prisutni su imali priliku postaviti pitanja ili iznijeti neko svoje osobno iskustvo, a po završetku toga, ravnateljica škole, Dijana Pažin, prof., zahvalila se roditeljima na odazivu i dosadašnjoj suradnji sa zajedničkim ciljem zaštite naših učenika.
Kao jedan od dobrih primjera navela je i rad naše kreativne radionice te pozvala nazočne na prodajnu izložbu humanitarnog karaktera povodom predstojećih blagdana.

Liburnija.net: Kreativnošću do kvalitetnijeg života @ Brešca

Liburnija.net: Kreativnošću do kvalitetnijeg života @ Brešca


Liburnija.net: Kreativnost na djelu @ Brešca

Liburnija.net: Kreativnost na djelu @ Brešca


Liburnija.net: Predavanje - Bolje spriječiti nego liječiti @ Brešca

Liburnija.net: Predavanje - Bolje spriječiti nego liječiti @ Brešca


Foto i tekst: Iva Erceg / Liburnija.net

error: Content is protected !!