Predavanje uz projekciju dokumentarnog filma Claustra sutra u galeriji Laurus @ Lovran

…ilustracija…

Predavanje nas upoznaje s kasnoantičkim obrambenim sustavom Claustra Alpium Iuliarum, s naglaskom na lokalitetima u Hrvatskoj.

Lovran – Projekcija dokumentarnog filma Claustra uz predavanje arheologinje Ane Golja održat će se sutra 14. lipnja, s početkom u 19 sati u galeriji Laurus.

– Claustra je dokumentarni film o zaboravljenoj arheološkoj baštini iz doba kasne antike. Iako se Claustra Alpium Iuliarum može po svojoj važnosti svrstati uz bok Hadrijanovom zidu ili Dunavskom limesu, ovaj najveći rimski građevinski i vojnički-obrambeni sustav iz 2/2 3. i 4. st. mnogi ne poznaju. Film je snimljen u sklopu projekta Claustra-Kameni branici rimskoga imperija 2015. u produkciji Udruge Žmergo i Udruge Ukus, te je financiran od strane Europske Unije. Predavanje nas upoznaje s kasnoantičkim obrambenim sustavom Claustra Alpium Iuliarum, s naglaskom na lokalitetima u Hrvatskoj, te prekograničnim Interreg SI-HR projektom Claustra+ koji radi na aktivnoj zaštiti prirodne i kulturne baštine održivim turizmom i stvaranju prekogranične turističke destinacije na kojem sudjeluje devet partnera iz Slovenije i Hrvatske, najavili su organizatori.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!