Predsjednik Liburnijske stranke Nikica Pažin pozvao građane da glas daju Fernandu Kiriginu @ Opatija

Nikica Pažin

Kao što sam uvijek i isticao, vjerujem u imena, ljude. Stranke su manje bitne. U svakoj stranci ima dobrih i kvalitetnih ljudi, pa tako i zato vjerujemo Kiriginu i njegovom timu. Jer kao što se ime Opatija mora izgovarati sa ponosom i divljenjem, baš kako ga ja izgovaram, tako i ime budućeg gradonačelnika neka se izgovara sa istim ponosom, zaključio je Pažin.

Opatija – Nikica Pažin, predsjednik Liburnijske stranke podržao je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji Fernanda Kirigina, pozvavši sve građane Opatije da u drugom krugu zaokruže tim koji uz njega čine i Romina Alkier i Jadran Rubeša.

– Čestitam kandidatu za gradonačelnika Fernandu Kiriginu i zamjenicima Jadranu Rubeši i Romini Alkier na pobjedi u prvom krugu kao i svima koji će nas sljedeće 4 godine zastupati u Gradskom vijeću grada Opatije. Vjerujem se da će biti bolji, uspješniji i da će Grad Opatija krenuti u drugom smjeru. Posebno mi je drago za Akciju mladih i kandidata Roberta Kurelića koji su osvojili dva mandata, čak za nekoliko glasova im je pobjegao treći. To su ljudi koje posebno cijenim jer ih poznam i pozdravljam njihove aktivnosti, izjavio je Pažin.

Komentirao je i rezultate LIST-a, istaknuvši da se kao predsjednik stranke smatra odgovornim za podbačaj liste u Opatiji te da će se na povući s te pozicije i stranku prepustiti nekome tko će joj dati novi smjer.

– Liburnijska stranka (LIST) i ja kao kandidat za gradonačelnika polučili smo slab rezultat na izborima, i iskreno mi je žao. Naša vizija je bila iskrena, drugačija, na tragu promjena, ali očito da nismo uspjeli građanima kvalitetno prezentirati sebe i program, što i sam rezultat pokazuje. Izgubljena „bitka“, ne znači izgubljen „rat“ iako izbori nisu niti bitka niti rat, već samo želim reći da Liburnijska stranka (LIST) ostaje na političkoj sceni grada i očigledno da ćemo i među našim redovima morati provesti neke promjene, kako bi se pripremili za sljedeće izbore. Uskoro ćemo imati Skupštinu stranke, na kojoj ćemo analizirati rezultate kako u Opatiji, tako i u Lovranu, županiji i o rezultatima obavijestiti javnost. Već sada mogu izjaviti da prihvaćam kao predsjednik odgovornost, te da ću se povući s te pozicije i prepustiti je nekom koji će stranci dati novi smjer, kazao je Pažin naglasivši da se više neće kandidirati za gradonačelnika Opatije jer ”vrijeme i rezultati pokazuju da su promjene nužne”.

Poručio je i kako nije očekivao tako dobar rezultat Ive Dujmića s obzirom na sve loše što je napravio Opatiji i njenim građanima tijekom svoje vladavine.

– Kampanja je bila žestoka, čak i prljava posebice iz tima Ive Dujmića. Navest ću da je odlukom gradonačelnika Ive Dujmića zabranjeno plakatiranje osim za to predviđenim mjestima, a onda upravo njegovi plakati osvanu po cijelom gradu. Stupovima, kantama, drveću. Veliki novac je uložen u kampanju što Liburnijska stranka sebi ne može priuštiti. Očito da je Dujmić imao dovoljno sponzora i sredstava za to, komentirao je kampanju Pažin.

Od buduće vlasti, kako je rekao, očekuje da će Opatiju vratiti na čelo turističke ljestvice, da neće biti privilegiranih i podobnih, te da će se napokon početi rješavati istinski problemi građana za koje se zalagala i njegova lista.

– A problemi su veliki. Od promašenih investicija kao što je dječji vrić, city bus, parking, skupa voda, komunalije, prirez, neriješene okućnice i mnoštvo toga. Da bi se to ostvarilo potrebna je nova snaga, novi mlađi ljudi, novi gradonačelnik i zamjenici. Zato Liburnijska stranka (LIST) i ja kao predsjednik pozivamo sve građane da izađu na drugi krug izbora za gradonačelnika. Da svojim glasom osiguraju promjene. To nikako nije Ivo Dujmić. U 8 godina njegove „faraonske“ vladavine dobili smo situaciju kako je poslovica opisuje „izvana gladac, iznutra jadac“. Neki će reći da je dosta napravljeno, ali po kojoj cijeni? Uz potrošenu 1 milijardu kuna proračuna, kredite i rasprodanu imovinu Grada? Mladi napuštaju grad, cijele obitelji sele u okolna mjesta gdje je život jeftiniji, gdje mogu naći posao, gdje ne plaćaju skupi parking, gdje nisu građani drugog reda. Gdje se ne povlađuje krupnom kapitalu i interesima pojedinaca. Zar je normalno da gradonačelnik pogoduje sam sebi i osobno potpiše za firmu svoje obitelji koncesiju na plaži Ičići? Zar takvog gradonačelnika želimo? Da Ivo Dujmić osobno tuži Grad Opatiju gdje je Ivo Dujmić gradonačelnik? Da stoljetne škaline u Ičićima nestanu i „utope“ se u njegov teren jer se kao nisu poklapale katastarske oznake? A postojale su od 1830. godine. Pozivam sve Opatijce da odu pogledati „staro kupalište Lido“. Zar to želimo? I još puno toga? Liburnijska stranka (LIST) i ja pozivamo građane da izaberu ljude čija mladost, znanje, odanost i rad garantiraju boljitak. Da izaberu kandidata Fernanda Kirigina i njegove zamjenike Jadrana Rubešu i Rominu Alkier, a time osiguraju prestanak nazadovanja, neistine i rastrošnosti dosadašnjeg gradonačelnika Ive Dujmića, rekao je Pažin.

Novinari su konstatirali kako ispada da podržava SDP s partnerima, a bio je žestoki protivnik te opcije protekla dva mandata u Vijeću.

– Istina je. Ali Dujmić je bio gradonačelnik ispred SDP-a. I kroz njegov (ne)rad gledali smo svi i SDP. Vjerujem da je i SDP sada vidi kakvog čovjeka su branili, zastupali, a on im je okrenuo leđa prvom prilikom kada nije bilo po njegovom. Poput uvrijeđene mlade. Kao što sam uvijek i isticao, vjerujem u imena, ljude. Stranke su manje bitne. U svakoj stranci ima dobrih i kvalitetnih ljudi, pa tako i zato vjerujemo Kiriginu i njegovom timu. Jer kao što se ime Opatija mora izgovarati sa ponosom i divljenjem, baš kako ga ja izgovaram, tako i ime budućeg gradonačelnika neka se izgovara sa istim ponosom, zaključio je Pažin.

Davor Žic / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!