Predstava za djecu ”Pričaj mi o bojama” @ Umjetnički paviljon Juraj Šporer

pricaj_bojama

U glavnim ulogama nalaze se Romano Nikolić, Milica Manojlović i Nađa Josimović, a cijena ulaznice je 30 kuna.

Opatija – Kazališna predstava ”Pričaj mi o bojama” u izvedbi Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba koja uskočit će kao ”zamjena” predstavi ”Cabaret tri praššića” koja se trebala odigrati u nedjelju, 24. studenog u 12 sati.

Umjesto popularnih praščića koji su otkazani, u Umjetnički paviljonu Juraj Šporer stiže poučna ”trilogija” autora Ivora Martinića i redatelja Romana Nikolića nazvana prema bojama. Ideja predstave je da se djeci na što zanimljiviji način prezentiraju tri određene priče koje su usko vezane za prijateljstvo, bolest i pomaganje. U interakciji s djecom glumci započinju igru nalazeći se u prostoru ne znajući zašto su se svi skupa (publika i oni) našli baš na tom određenom mjestu. Ubrzo otkrivaju pastelne bojice koje im pomognu ispričati priču o njima samima.

Prva priča se nalazi skrivena u narančastoj boji i kad je glumica otvori počinje priča o nesebičnom dijeljenju doručka prijatelju koji bi svako jutro zaboravio doručkovati. Ona mu daje naranču koja je puna vitamina C, kako bi on što prije ozdravio.

Druga priča nosi crvenu boju i govori o dvoje prijatelja koji su krali jabuke jednoj baki na putu do škole kako bi na kraju naučili da u tom činu nema ništa lijepoga i da se ne smije tako odnositi prema tuđem vlasništvu. Baka im na kraju pokloni jabuke.

Treća priča odnosi se na boju koju sama djeca izaberu! Priča je to o bolesnoj djevojčici gdje se na figurativan način govori o njenom bolesnom tijelu kao o njenom kraljevstvu koje su napali crni ratnici, u pomoć joj dolaze prijatelji koji ponovno njeno kraljevstvo obojaju najljepšim bojama.

Na kraju predstave djeca s glumcima nacrtaju njihovo zajedničko kraljevstvo…

U glavnim ulogama nalaze se Romano Nikolić, Milica Manojlović i Nađa Josimović, a cijena ulaznice je 30 kuna.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!