Predstavljanje knjige ”Hrvatska školska gramatika“ sutra na Filozofskom fakultetu u Rijeci

”Hrvatska školska gramatika“ dr. sc. Milice Mihaljević i dr. sc. Lane Hudeček u izdanju Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje objavljena je u studenome 2017. godine, a od sredine ožujka javno je dostupna na mrežnoj adresi gramatika.hr.

Rijeka – Predstavljanje knjige „Hrvatska školska gramatika“ autorica dr. sc. Milice Mihaljević i dr. sc. Lane Hudeček održat će se u utorak, 17. travnja u 12:30 sati u dvorani 006 – prizemlje Filozofskoga fakulteta u Rijeci.

– O knjizi će govoriti: dr. sc. Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje te navedene autorice knjige. ”Hrvatska školska gramatika“ dr. sc. Milice Mihaljević i dr. sc. Lane Hudeček u izdanju Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje objavljena je u studenome 2017. godine, a od sredine ožujka javno je dostupna na mrežnoj adresi gramatika.hr. To je priručnik namijenjen u prvome redu učenicima viših razreda osnovne škole i učenicima srednjih škola, ali bit će koristan i svima koji se služe hrvatskim standardnim jezikom kao kratak podsjetnik na njegova osnovna gramatička pravila. Nastanak ove Gramatike motiviran je praktičnom potrebom da se učenicima, učiteljima i nastavnicima da jasan, kratak i jednostavan pregled osnovnih jezičnih znanja. ”Hrvatska školska gramatika“ slijedi sva preporučena rješenja „Hrvatskoga pravopisa“ Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje i jezične savjete iz knjige „555 jezičnih savjeta“ skupine autora iz Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, javili su organizatori iz riječke podružnice Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje i Učiteljskog fakulteta u Rijeci.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!