Predstavljanje knjige Mađarske narodne bajke @ Rijeka

...ilustracija...

…ilustracija…

U srijedu, 7. svibnja u 11 sati u Narodnoj čitaonici, Korzo 24 knjigu će predstaviti Eva Viola, Diana Rosandić Živković i Valeria Torić.

Rijeka – Ovaj će tjedan u Gradskoj knjižnici Rijeka u suradnji s Demokratskom zajednicom Mađara Hrvatske biti predstavljena knjiga Mađarske narodne bajke. Zbog vrste djela predstavljanje će se održati u dva različita termina na dvije lokacije za dvije različite populacije – za odrasle i djecu.

U srijedu, 7. svibnja u 11 sati u Narodnoj čitaonici, Korzo 24 knjigu će predstaviti Eva Viola, Diana Rosandić Živković i Valeria Torić. Za djecu se pak organizira posebno predstavljanje u Dječjem odjelu Stribor u četvrtak 8. svibnja u 10 sati.

Knjiga Mađarske narodne bajke sastavljena je od 22 priče koje su tradicionalno pričane djeci, prepričavane među odraslima i prenošene s koljena na koljeno na području Mađarske. Tu su tako bajka o obućaru, iskri i grahu, zmijolikom vitezu, konju koji jede žar, bogatom trgovcu i siromašnom mladiću… Svojim karakterom i prirodom bajke se pokazuju kao prava europska baština, a motivi svjedoče da je riječ o tradiciji koja iako ima svoje autentičnosti dijeli zajedničke europske korijene.

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!