Predstavljanje LAG-a “Terra Liburna” u Jelenju

terra_liburna

LAG ”Terra liburna“ osnovan je 2013. godine, a djeluje na području gradova Opatije i Kastva te općina Viškovo, Matulji, Klana, Lovran, Mošćenička Draga i Jelenje.

Jelenje – Lokalna akcijska grupa ”Terra liburna“ u suradnji s Općinom Jelenje poziva sve zainteresirane na predstavljanje LAG-a koje će se održati u srijedu, 25. ožujka s početkom u 18 sati u općinskoj vijećnici.

LAG ”Terra liburna“ osnovan je 2013. godine, a djeluje na području gradova Opatije i Kastva te općina Viškovo, Matulji, Klana, Lovran, Mošćenička Draga i Jelenje koje se posljednje priključilo LAG-u krajem veljače.

Lokalne akcijske grupe su partnerstva predstavnika javnog, gospodarskog i civilnog sektora određenog ruralnog područja koja su osnovana s namjerom izrade i provedbe lokalne razvojne strategije i provedbe LEADER i CLLD pristupa čija je svrha osmisliti lokalni razvoj pod vodstvom zajednice, tj. pomoći ljudima, udrugama, poduzećima i ostalima da razmotre potencijal svojega područja te potaknu provedbu kvalitetnih strategija održivog razvoja.

LAG je besplatni javni servis koji svojim članovima nudi savjetodavne usluge i pripremnu pomoć za realiziranje njihovih projektnih ideja te nudi informacije o dostupnim javnim izvorima financiranja na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, a organizira i razne edukativne radionice , osposobljavanja i sl.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!