Predstavljen program za Dan Grada @ Opatija

Arhiva Liburnija.net: Svečana sjednica ove godine održati će se u Sportskoj dvorani Marnio Cvetković

Arhiva Liburnija.net: Svečana sjednica ove godine održati će se u Sportskoj dvorani Marnio Cvetković

Na konferenciji je najavljena i svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Opatije na kojoj će se dodijeliti nagrade i priznanja Grada za proteklu godinu. Održat će se u novoj dvorani “Marino Cvetković” u utorak 23. srpnja u 18 sati, a u glazbenom dijelu nastupit će Ana Rucner.

Opatija – Bogat sportski, zabavni, glazbeni i kulturni program u povodu obilježavanja Dana Grada Opatije, koji se tradicionalno slavi za blagdan Sv. Jakova 25. srpnja, predstavljen je na konferenciji za novinare u uredu gradonačelnika Ive Dujmića. Program su uz gradonačelnika predstavili njegovi zamjenici Marina Gašparić i Fernando Kirigin te ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma Katarina Mažuran Jurešić.

– Obilježavanje Dana Grada donosi nam pregršt događanja, a posebno bih želio istaknuti dva – promociju nove fotomonografije Opatije u Vili Angiolini u petak 19. srpnja u 10 sati koja će predstaviti Opatiju kroz četiri godišnja doba te slavljenički poklon građanima Opatije, novu sportsku dvoranu čije je otvaranje zakazano za nedjelju 21. srpnja u 18 sati, istaknuo je gradonačelnik Dujmić.

Sve građane pozvao je i na svečanu procesiju povodom Dana sv. Jakova u četvrtak 25. srpnja u 20 sati, kao i na procesiju povodom blagdana sv. Ane koja će se održati u subotu, 26. srpnja u Voloskom. Zamjenica gradonačelnika Marina Gašparić predstavila je kulturno-zabavni dio događanja povodom proslave Dana Grada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Jedan od najstarijih opatijskih zborova, Zbor DVD-a, održat će koncert u Vili Angiolini u petak 19. srpnja u 21 sat, u subotu se u 20,30 sati u Veprincu u organizaciji KD Leprinac održava Večer klapa u Leprincu, a istog dana u 21,30 sati ispred Paviljona Juraj Šporer Grupa 4’33” predstavit će se publici svojim pjesmama. U nedjelju 21 srpnja se na Ljetnoj pozornici u 21 sat održava 5. Hrvatski festival klapa i mandolina, dok je srijeda 24. srpnja rezervirana za nastup Zbora “Kluba 60+” te novoosnovanog zbora “Skalin” Dobrovoljnih darivatelji krvi Crvenog križa Opatija. U petak 26. srpnja na Ljetnoj pozornici gostuje Pozorište na Terazijama s mjuziklom “Chicago”, a u subotu 27. srpnja u Mandraću će se održati deseti po redu Susret klapa va Mandraće u organizaciji Ženske klape Volosko, istaknula je Gašparić.

Ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma Katarina Mažuran Jurešić najavila je interesantnu podvodnu izložbu Lade Sego u četvrtak 18. srpnja čije će otvorenje biti na terasi hotela Kvarner u 20 sati.

– Bogat program događanja završava dvodnevnom likovnom manifestacijom “Mandrać 2013” u subotu i nedjelju 27. i 28. srpnja, gdje je kao i prethodnih godina prvi dan rezerviran za najmlađe natjecatelje od 5 do 15 godina, a drugi za slikare profesionalce i amatere. Dodjela nagrada predviđena je u 19 sati, a ove godine uz već tradicionalne nagrade uvodi se i jedna nova, naime, HRMT će prema izboru žirija jednog autora nagraditi autorskom izložbom u paviljonu Šporer, kazala je Mažuran Jurešić.

Zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin predstavio je sportska događanja te pozvao sve građane da se pridruže svečanom otvaranju sportske dvorane.

– Na plaži Ičići u subotu 20. srpnja održat će se 3. međunarodno prvenstvo u rukometu na pijesku u organizaciji KŠR Gorovo i MRK Opatija u 4 kategorije, za uzraste 2000. godište i mlađi, 2002. i mlađi, 2003. i mlađi te slobodnoj kategoriji. Kao i svake godine u moru ispred Opatije jedrit će se regata krstaša “Homo si bordižat – Opatijka 2013” kojoj će se pridružiti mnogi poznati političari, sportaši i estradnjaci, a svoje su sudjelovanje potvrdili ministrica Anka Mrak Taritaš, gradonačelnik Ivo Dujmić, pjevači Ana Kablin, Duško Jeličić Dule, Šajeta i Damir Kedžo te sportaši Jelena Kovačević, Azra Saleš, Ivona Tubić kao i vaterpolski trener Ratko Rudić. Start je u subotu u 15 sati u opatijskoj luci. U nedjelju 21. srpnja u 10 sati sa Slatine starta Međunarodna atletska utrka za muškarce i žene, a u utorak 23. srpnja u 10 sati održat će se 6. ljetna olimpijada na moru na plaži Tomaševac na kojoj će se natjecati vrtićari i školarci. Na plaži Slatina u subotu 27. srpnja u 21.30 sati Opatija Fight Club će promovirati K1, boksačke borbe te razne druge borilačke vještine u okviru manifestacije Summer fight night, zaključio je Kirigin.

Na konferenciji je najavljena i svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Opatije na kojoj će se dodijeliti nagrade i priznanja Grada za proteklu godinu. Održat će se u novoj dvorani “Marino Cvetković” u utorak 23. srpnja u 18 sati, a u glazbenom dijelu nastupit će Ana Rucner.

dan_grada_opatije_2013_1

Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!