Predstavljen projekt likovnih radionica iz vizualnih umjetnosti @ HMT

vila_antonio_2012

Program radionica razrađen je na tri razine složenosti: izražavanje govora likovnih umjetničkih djela, izražavanje govora u dizajnu i istraživanje poruka vizualnih komunikacija.

Opatija – Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji u Villi Angiolini predstavljen je zajednički projekt Hrvatskog muzeja turizma i Zajednice Talijana Opatija nazvan ”Arti Visive”, likovne radionice iz vizualnih umjetnosti.

Projekt ”Arti Visive” nastao je temeljem višegodišnje suradnje Zajednice Talijana iz Opatije i Hrvatskog muzeja turizma. Osnovna ideja jest povezivanje likovnosti s ostalim aspektima umjetnosti i života, postavljanje kulture u širi kontekst i rad na lakšem i kreativnijem izražavanju.

Program radionica razrađen je na tri razine složenosti: izražavanje govora likovnih umjetničkih djela, izražavanje govora u dizajnu i istraživanje poruka vizualnih komunikacija.

– Ovim će se projektom nastojati senzibilizirati polaznike za modernu i suvremenu likovnu umjetnost, potaknuti ih na samostalne posjete galerijama, upoznati ih sa složenošću različitih likovnih područja i povezanosti s ostalim strukama. Izražavajući se određenim umjetničkim elementima, polaznici će priopćiti drugima svoje misli o onome što opažaju i osjećaju, poručili su organizatori.

Radionice će se provoditi jednom tjedno po tri školska sata, u prostoru vile Antonio te opatijskim eksterijerima. Mentorica Laura Herceg će graditi svoj programski model od likovnih elemenata, likovnoga jezika, likovnih tehnika, motivacije, teorije likovne umjetnosti, povijesti kulturne baštine.

Na radionice su pozvana i djeca i odrasli, odvijat će se dvojezično (hrvatski i talijanski jezik), a polaznici će participarati manjim dijelom u cijeni radionica.

Nastava počinje 17. listopada u 17 sati, a sve informacije dostupne su u tajništvu Zajednice Talijana u vili Antonio, do 15. listopada u vremenu od 16 do 18.30 sati.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!