Predstavljena tematska brošura i aplikacija za mobilne uređaje Kvarner Gourmet & Food 2013.

kvarner_gourment_aplikacija

Aplikacija omogućuje pregled kataloga ugostiteljskih objekata Kvarner Gourmet i Kvarner Food te proizvođača Vrbničke žlahtine, omogućuje pretraživanje objekta po nazivu, lokaciji, mjestu, cijeni, broju bodova, uključuje mapu s lokacijama i udaljenosti vlasnika telefona od pojedinog objekta uz navođenje, integraciju s društvenim mrežama. Za download aplikacije Kvarner Gourmet & Food 2013. dovoljno je klinknuti na slijedeće linkove: za Iphone i Android.

Opatija – Turistička zajednica Kvarnera izdala je novu brošuru Kvarner Gourmet & Food 2013/ Gastro putovanje Kvarnerom i aplikaciju za mobilne uređaje Kvarner Gourmet & Food 2013 koja donosi pregled pedeset i pet ugostiteljskih objekata koji su zadovoljili stroge kriterije projekta Kvarner Gourmet i Kvarner Food. Potičući izvrsnost u dva segmenta gastro ponude, TZ Kvarnera htjela je, a sudeći po odazivu restorana, konoba, bistroa i drugih, i uspjela učiniti prvi korak prema brendiranju Kvarnera kao eno-gastro destinacije. Kvarner je regija s najvećom koncentracijom vrhunskih restorana na međusobno maloj udaljenosti koji već godinama čine vrh hrvatske gourmet scene.

Kvarner Gourmet restorani odlikuju se autentičnom kuhinjom s uravnoteženim odnosom između tradicije i modernoga, utemeljenom na jednostavnoj i beskompromisnoj filozofiji – kvalitetno jelo priprema se samo od kvalitetnih namirnica! – po mogućnosti svježih, sezonskih i lokalnih, koje su upravo u ovoj regiji nesvakidašnjeg spoja mora i gorja zadržale izvorne mirise i okuse Mediterana, a što redovito prepoznaju renomirani europski gastro vodiči i literatura nagrađujući ih kapicama i preporukama.

kvarner_gourmet_2012 (01)

Oznakom Kvarner Food objedinjeni su ugostiteljski objekti ugodna domaćinskog uređenja često s etno ozračjem, u kojima se nude tradicionalna primorsko-goranska jela pripremljena od svježih lokalnih namirnica uz kvarnerska maslinova ulja i vina.

Za kategoriju Kvarner Gourmet bilo je potrebno zadovoljiti sve tražene uvjete, a za kategoriju Kvarner Food bilo je potrebno dobiti minimalno 75 bodova od maksimalno mogućih 100. U Gourmet kategoriju ušlo je njih 12 restorana, a u Food segmentu 43, koji su rangirani prema bodovima od 75 do 100.

Povjerenstvo projekta čine Nenad Kukurin, vlasnik hotela i restorana Kukuriku Kastav i član Turističkog vijeća TZ Kvarnera, zatim Nedo Pinezić, član Turističkog vijeća TZ Kvarnera i dr.sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera, a u kreiranje i realizaciju projekta su uključeni afirmirani ugostitelji Kvarnera (savjetodavno tijelo projekta): Dražen Lesica, restoran Rivica; Deniz Zembo, restoran Le Mandrać, Daniela Kramarić, restoran Plavi podrum, Dragan Jurdana, gostionica Johnson, Branko Muždeka, restoran Bevanda te Zdravko Tomšić, hotel i restoran Draga di Lovrana.

Obilazak i ocjenjivanje restorana povjereno je vrsnom kvarnerskom gastro i eno znalcu, Darku Baretiću, koji je uz Danielu Kramarić, Silavnu Jakuš i Sanju Krmpotić, sudjelovao i u stvaranju tekstova korištenih za promociju ugostiteljskih objekata kroz web stranicu, tematsku brošuru i aplikaciju za mobilne uređaje Kvarner Gourmet i Food 2013.

Na sjednici Turističkog vijeća TZ Kvarnera, održanoj jučer u Grand hotelu Imperial u Rabu, s prezentirana je tematska brošura Kvarner Gourmet & Food 2013/ Gastro putovanje Kvarnerom.

Brošura, čiji dizajn potpisuje tvrtka Sagita iz Opatije, otisnuta je na 48 stranica na hrvatskom i engleskom jeziku u 10.000 primjeraka. Dostupna je u Info punktu ”Kvarner Info Vrata Jadrana“, turističkim informativnim centrima turističkih zajednica diljem Kvarnera te Kvarner Gourmet i Kvarner Food restoranima, privatnom smještaju s oznakom kvalitete ”Kvaner Family“ i ostalim smještajnim kapacitetima.

TZ Kvarnera je u suradnji s agencijom Mobiexplore izradila svoju prvu aplikaciju za mobilne uređaje – Kvarner Gourmet & Food 2013. Aplikacija je za sada dostupna na engleskom jeziku, a u pripremi su i hrvatska, njemačka, slovenska, talijanska i ruska verzija.

Aplikacija omogućuje pregled kataloga ugostiteljskih objekata Kvarner Gourmet i Kvarner Food te proizvođača Vrbničke žlahtine, omogućuje pretraživanje objekta po nazivu, lokaciji, mjestu, cijeni, broju bodova, uključuje mapu s lokacijama i udaljenosti vlasnika telefona od pojedinog objekta uz navođenje, integraciju s društvenim mrežama.

Osim sredstava TZ Kvarnera, za izradu tematske brošure i aplikacije za mobilne uređaje korištena su sredstva potpore Ministarstva turizma, PBZ Carda i Privredne banke Zagreb.

Za download aplikacije Kvarner Gourmet & Food 2013. dovoljno je klinknuti na slijedeće linkove: za Iphone i Android.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!