Predstavnici mjesnih odbora kritizirali gradsku upravu – Komunikacije nema, problemi se ne rješavaju

Mladen Žigulić kazao je kako je na početku mandata gradonačelnik Ivo Dujmić kao koordinatora između gradske uprave i mjesnih odbora imenovao svoju zamjenicu Veru Aničić, ali kako u protekle dvije godine nije napravljeno gotovo ništa.

Volosko – Predstavnici mjesnih odbora Volosko, Vasanska i Dobreć – Igor Primožić, Mladen Žigulić i Branko Vodopić – u društvu Milutina Babića kao pokretača inicijative za plaćanje naknade članovima mjesnih odbora, okupili su se jučer na tiskovnoj konferenciji na kojoj su upozorili kako je komunikacija s gradskom upravom nepostojeća, a problemi se množe umjesto da se rješavaju.

Mladen Žigulić kazao je kako je na početku mandata gradonačelnik Ivo Dujmić kao koordinatora između gradske uprave i mjesnih odbora imenovao svoju zamjenicu Veru Aničić, ali kako u protekle dvije godine nije napravljeno gotovo ništa.

– Zamjenica gradonačelnika kazala je da ćemo se na koordinaciji nalaziti jednom u 2 mjeseca, da će se voditi zapisnici i pratiti dinamika rješavanja problema. Ništa od toga nije se desilo – nađemo se kako kada, zapisnici se loše vode i bez popisa aktivnosti i rokova za rješavanje. Dok se ponovo vidimo, već i zaboravimo na sve što smo trebali riješiti, a već stignu i novi problemi, kazao je Žigulić, dodavši kako je kao predsjednik MO Vasanska prije dva mjeseca poslao upit o terminu izbora, s obzirom da sadašnjim sazivima Vijeća kroz mjesec-dva ističe mandat, no odgovor nije dobio. Zadnja koordinacija, dodao je Žigulić, održana je prije više od četiri mjeseca, početkom veljače.

– U međuvremenu, Grad Opatija donosio je odluke o parkingu, o odvozu smeća… Pa sve su to bitne stvari za lokalnu sredinu, u kojoj bi trebali sudjelovati i mjesni odbori koji najbolje poznaju svoje sugrađane i teren na kojem djeluju. Ali, ne samo da nas nisu ništa pitali, nego i ignoriraju naše savjete kad ih sami ponudimo, kazao je Žigulić.

Istaknuo je kako želi upozoriti na probleme u komunikaciji kako bi sljedeći sazivi mjesnih odbora znali sa čime će se morati nositi.

– Ako si blizu gradske uprave i imaš vremena da im stalno sjediš „za vratom“, onda se možda nešto i riješi u mjesnom odboru. A ako pošalješ dopis sa zaključkom Vijeća mjesnog odbora ili upit, onda to samo završi u ladici, kazao je Primožić iz MO Volosko.

Milutin Babić dotaknuo se pitanja naknade za članove mjesnih odbora, koji odrađuju značajan rad na terenu, istaknuvši kako u nekim susjednim jednicama lokalne samouprave poput Kastva ili Rijeke, te naknade se isplaćuju.

O neučinkovitosti gradske uprave u reakcijama na pritužbe mještana posvjedočila je još nekolicina ljudi iz Voloskog, koji su se požalili na poluukopane spremnike u Voloskom koji se (pre)rijetko prazne, u ljetnim mjesecima šire neugodne mirise, a i nagrđuju sliku mjesta jer se pored njih stvaraju gomile otpada.

 

error: Content is protected !!