Predstavom ‘Pričam ti priču’ večeras počinje dječji program 27. Kastafskog kulturnog leta

Uvertiru u ‘priče’, na književnoj večeri, prekjučer su učinile naše poznate spisateljice – Rujana Jeger i Slavenka Drakulić.

Kastav – Predstavom ‘Pričam ti priču’ koja je na rasporedu večeras, 12. srpnja u 19:30 sati, započinje dječji program 27. Kastafskog kulturnog leta.

Predstava ‘Pričam ti priču’ zanimljiv je projekt Sabine Sabljak i Sanje Kolić u kojemu će najmlađima ispričati mnoge bajke i priče, među kojima će se ovaj put naći i lokalne narodne bajke.

– Dolazimo iz Ogulina i volimo pripovijedati bajke i priče. Ne poznajemo male, ali ni velike koji ne vole bajke. Davno, davno prije, bajke su se pripovijedale samo velikima. Ako bi se koje dijete zateklo u društvu velikih čulo bi tek djelić priče. Što se više udaljavamo od davnih dana do danas, možemo primijetiti kako se bajke danas pripovijedaju prvenstveno malenima, a istina je da danas i mali i veliki podjednako vole slušati bajke i priče. Možda i ne tako davno, nas dvije smo tu staru vještinu pripovijedanja bajki zavoljele slušajući Jasnu Held, jedinu licenciranu hrvatsku pripovjedačicu bajki i priča. Nedugo nakon toga i same smo se počele time baviti. U posljednjih šest godina nastupale smo na raznim manifestacijama, festivalima i događanjima, a neki od njih su: Ogulinski festival bajke na kojem svake godine nastupamo, Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke, Pripovijedanje za laku noć u Hotelu Frankopan, Teatar Oz u Brseču i mnogi drugi. Veselimo se sudjelovanju na Kastafskom kulturnom letu po prvi puta, a za tu prigodu pripremamo i lokalne narodne bajke, poručile su Sabina Sabljak i Sanja Kolić.

Uvertiru u ‘priče’, na književnoj večeri, prekjučer su učinile naše poznate spisateljice – Rujana Jeger i Slavenka Drakulić. Rujana Jeger predstavila je svoju knjigu ”Bez dlake na jeziku” dok je njena majka, Slavenka Drakulić, s publikom podijelila ulomak iz svoje najnovije knjige ”Nevidljiva žena i ostale priče”. Spisateljice su pred prepunom Vikotovom bačvarijom predstavile svoj rad i djelo te omogućile publici da u ugodnoj atmosferi razmjene svoje dojmove, pohvale ali i kritike sa samim autoricama.

N. C. / podUčkun.net

error: Content is protected !!