FOTO: Premijer Milanović posjetio Fakultet za menadžment u turizmu

milanovic_zoran_ika_fakultet_2013

Nakon predavanja i razgovora sa studentima, uslijedio je kratki obilazak područja oko zgrade fakulteta koje je predviđeno za širenje kapaciteta, o čemu je bilo riječi na sastanku.

Opatija – Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović boravio je danas u Opatiji, u posjeti Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, gdje je održao sastanak sa Upravom Fakulteta, a potom i kroz predavanje porazgovarao sa studentima.

milanovic_zoran_ika_fakultet_2013_1

Premijera MIlanovića dočekali su i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, župan PGŽ Zlatko Komadina, dekan Fakulteta Jože Perić te saborska zastupnica Lidija Bagarić.

Na sastanku na kojem su bili nazočni uz premijera i opatijski gradonačelnik te primorsko-goranski župan, kao i zastupnica Bagarić s Upravom Fakulteta, dekan Perić upoznao je premijera sa razvojnim planovima ove visoke obrazovne institucije, bogate povijesti. Nakon predavanja i razgovora sa studentima, uslijedio je kratki obilazak područja oko zgrade fakulteta koje je predviđeno za širenje kapaciteta, o čemu je bilo riječi na sastanku.

Na pitanje novinara kad Hrvatska može očekivati gospodarski oporavak, Milanović je odgovorio da će se to dogoditi već iduće godine. Također, premijer je poručio kako će svi djelatnici u prosvjeti biti zbrinuti, bez obzira na ukidanje božićnica i regresa, te je napomenuo kako se neće dirati mirovine 100% invalida Domovinskog rata te djeci poginulih branitelja.

U dva navrata je premijer, usput, spomenuo i informaciju da će negdje na Mediteranu trebati prekrcati kemijske supstance oduzete sirijskom režimu te da će se prekrcati na američki ratni brod. Je li konkretno riječ o Hrvatskoj, Milanović nije rekao. Hrvatska od takvog posla, rekao je Milanović, ne bi imala nikakve trenutne koristi, no s druge strane je istaknuo kako je proces prekrcavanja zapravo bezopasan jer su kemijske komponente rastavljene te da je mogućnost ekološkog incidenta isključena.

[nggallery id=1153]

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!