Preminuo omiljeni vološćanski župnik Josip Šimac

Monsinjor Josip Šimac

Monsinjor Josip Šimac

Vološćanski plovan bio je omiljen među vjernicima, volio je ljude, bio je “čovjek od naroda” i veliki domoljub. Vološćani i svi ostali koji su ga voljeli i štovali, moći će se sa svojim omiljenim plovanom, monsinjorom Josipom Šimcem posljednji put oprostiti u ponedjeljak, 16. rujna, s početkom u 15 sati u crkvi Sv. Ane u Voloskom

Volosko – Monsinjor Josip Šimac, umirovljeni vološćanski svećenik, preminuo je jutros u Sušačkoj bolnici. Ta se tužna vijest proširila među vjernicima liburnijskog područja, gdje je velečasni Šimac ostavio neizbrisiv trag. Više od tri desetljeća, od 1977. do umirovljenja 2010. godine, vodio je Župu sv. Ane u Voloskom, a jedno razdoblje je obnašao i visoku dužnost dekana opatijskog Dekanata.

Vološćanski plovan bio je omiljen među vjernicima, volio je ljude, bio je “čovjek od naroda” i veliki domoljub. Prije Voloskog, svećenički posao obavljao je u Sv. Jurju kraj Senja, Rukavcu i Matuljima gdje će biti zapamćen kao graditelj i obnovitelj mjesnih crkvi. Monsinjor Šimac rođen je u Donjem Jelenju 2. srpnja 1939. godine. Pohađao je pazinsko Sjemenište, a na Bogoslovnom fakultetu u Zagrebu diplomu je stekao 1966. godine. Poslijediplomski i doktorski studij pohađao je u Rimu. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1965. Bio je profesor na Teologiji u Rijeci i predstojnik Katehetskog ureda Riječke nadbiskupije.

Vološćani i svi ostali koji su ga voljeli i štovali, moći će se sa svojim omiljenim plovanom, monsinjorom Josipom Šimcem posljednji put oprostiti u ponedjeljak, 16. rujna, s početkom u 15 sati u crkvi Sv. Ane u Voloskom.

Monsinjor Josip Šimac

Monsinjor Josip Šimac

I. M. / Liburnija.net
Foto: Arhiva Liburnija.net

error: Content is protected !!