PROMO artDENTAL – Metode za postizanje “hollywoodskog osmijeha”

Dragi naši pacijenti da li ste ikad poželjeli hollywoodski osmijeh? Znate li što se podrazumijeva pod pojmom “hollywoodski osmijeh”?

Svi žele “hollywoodski osmijeh”; savršen osmijeh, savršeno bijele i ravne zube, a danas više ništa nije nemoguće uz naprednu dentalnu medicinu.

Zubi mijenjaju izgled lica i mogu vas pomladiti, dok s druge strane; neprirodno bijeli zubi, često ne izgledaju lijepo. Često nam se događaju situacije da pacijente odgovaramo od “hollywoodskog osmijeha”.

Pri postizanju što idealnijeg osmijeha moramo uzeti u obzir više faktora:

  • dob pacijenta,
  • oblik glave,
  • boju ostalih zubi,
  • oblik i veličinu zubi.

Događa se da pacijenti dođu u ordinaciju sa slikom npr. Tom Cruisa ili Angeline Jolie, kao primjerom kakve zube žele. Nije problem ostvariti želju, važnije je odrediti da li taj tip zubiju odgovara osobi.

Koji zubi su najljepši?

Najljepši zubi su zdravi zubi. Estetika je jako bitna, ali zdravlje je na prvom mjestu.  Pacijenti često žele izbjeljivati zube ili staviti ljuskice. Prije takvih zahvata potrebno je izliječiti zube.

Metode za postizanje savršenog osmijeha

Ako su zubi zdravi, a nepravilni; prije svega preporučujemo nošenje fiksnog ortodontskog aparatića. Danas je fiksni aparatić postao modni dodatak i ne postoji dobna granica za nošenje aparatića, a uvelike će pomoći u terapiji.

Ako su zubi zdravi preporučujemo postavljanje keramičkih ljuskica za zube. Jedna od najpoznatijih metoda kojom se postiže “hollywoodski osmijeh”. Cijena ljuskice kreće se oko 1800 kn po zubu.

Ljuskica je tanka kao nokat i prekriva vanjsku površinu zuba, što znači da se brusi samo prednji dio zuba na kojem se cementira ljuskica.

Za postavljanje keramičke ljuskice potrebno je imati uredan zagriz, zdrave zube bez upale te zdravo zubno meso mora koje ne smije krvariti, što znači da oralna higijena mora biti izvanredna. Nisu svi pacijenti kandidati za ljuskice.

Kada su ljuskice zacementirane dolazi najvažniji dio brige, a to je pravilna oralne higijene. O ljuskicama slijedi briga kao i za vaše prirodne zube.

Ako su zubi žute nijanse ali su zdravi preporučamo izbjeljivanje. Da bi se moglo pristupiti izbjeljivanju; ne smiju postojati ogoljeli zubni vratovi jer  može doći do velike preosjetljivosti zubi, također ne smiju se izbjeljivati zubi s karijesima, klimavi zubi ili zubi pod upalom…sve detalje treba objasniti stomatolog prije nego poželite hollywoodski osmijeh.

Živimo u vremenu kad su nerijetko uspjesi u poslu ali i životu povezani sa lijepim osmijehom. Osmijeh može privući i potencijalnog partnera, kada imate lijep osmijeh zadovoljniji ste i samopouzdaniji.

I što je najvažnije zubi su odraz zdravlja. Dentalna higijena je prva i najvažnija stavka održavanja ne samo zdravlja zuba nego i cijele usne šupljine.

Za sve informacije slobodno nas kontaktirajte!

KASTAV ▪ OPATIJA
Tel: 051 582 888 • Mob: 095 482 8888
E-mail: info@artdental.hr www.artdental.hr

error: Content is protected !!