Promo: Kako smanjiti vrućinu u automobilu

Znanstvenici sa sveučilišta u Arizoni (SAD) proveli su istraživanje na temperaturama između 36 i 41 stupnja kako bi utvrdili koliko se brzo automobili zagrijavaju, te se pokazalo da se manji automobili iznimno brzo zagrijavaju, a nakon samo sat vremena temperatura iznad 47 stupnja zabilježena je u svim automobilima.

Permani – Ljeto je ove godine uranilo, a s njime i nesnosne vrućine koje najviše osjetimo kada uđemo u pregrijani auto, a ponekad ni klima ne pomaže kada se radi o vrućem volanu i kratkim relacijama. Iako se protiv visokih temperatura ne možemo boriti, ipak moguće je umanjiti osjećaj topline u autu, a nekoliko savjeta kojih bi se svi trebali pridržavati donosi Hyundai Afro.

Znanstvenici sa sveučilišta u Arizoni (SAD) proveli su istraživanje na temperaturama između 36 i 41 stupnja kako bi utvrdili koliko se brzo automobili zagrijavaju, te se pokazalo da se manji automobili iznimno brzo zagrijavaju, a nakon samo sat vremena temperatura iznad 47 stupnja zabilježena je u svim automobilima. Afro vas savjetuje kako izbjeći toplinski udar prilikom ulaska u automobil ljeti.

1. Parkirajte u hladu
Kada za to postoji mogućnost, parkirajte u što debljem hladu. Iako hlad neće zaustaviti prodor topline u vozilo, ipak će umanjiti brojku na termometru. Ako u hlad ne stane cijeli auto, pobrinite se da on zahvati prednji dio auta i sjedišta kako bi upravljačka ploča, volan i sjedala ostala što hladnija.

2. Vjetrobranska zaštita od sunca
Vjetrobranski suncobran zaštitit će kontrolnu ploču i volan od najjačih UV zraka i sunčeva svjetla, smanjit će osjećaj topline u autu, ali i zahvaljujući njemu klima će brže rashladiti auto.

3. Zaštita na bočnim staklima
Zaštite od sunca zalijepljene ne stražnja bočna stakla neće samo zaštiti djecu i kućne ljubimce koji obično sjede na stražnjim sjedalima automobila, već će i smanjiti temperaturu i osjećaj topline u vozilu.

4. Zatamnjenje stakla
Jedan od funkcionalnih načina zaštite od sunca je i zatamnjenje stakla, što će pridonijeti smanjenju topline za vrućih ljetnih dana.

5. Pazite na metalne kopče pojaseva
Metalne kopče sigurnosnih pojaseva mogu se zagrijati do ekstremnih temperatura te nam tako stvoriti opekline na koži. Budite oprezni sa stavljanjem pojasa, osobito ako se radi o djeci, a u najtoplijim slučajevima pomoći će i brisanje kopči mokrom krpom.

6. Prekrivajte kožna sjedala
Ako vaš limeni ljubimac ima kožna sjedala, zaštite ih za vrijeme sunčanih dana ručnikom, plahtom ili nekom zaštitnom tkaninom. Zagrijana kožna sjedala i volan mogu uzrokovati opekline i biti otegotna okolnost za vožnju. Ako ste zaboravili prekriti upravljač tkaninom i ne možete ga dotaknuti, obrišite ga nekoliko puta vlažnom krpom kako bi se što prije ohladio.

7. Opskrbite se vodom
Po ljetnim vrućinama najvažnije je ostati hidratiziran, zato je najvažnije u autu imati dovoljnu količinu vode. Iako će možda voda koja stoji u autu biti zagrijana, ona vam može dobro doći da autu dolijete maksimalnu količinu rashladne tekućine, ohladite volan i metalne kopče ili vam može pomoći u slučaju kvara.

Promo PodUčkun.net

error: Content is protected !!