Promocija albuma ‘Dižen sidro’ Olivera Berekina @ Opatija

Kao posebna gošće nastupiti će članice ženske klape Volosko, koje su na ovogodišnjem MIK-u ostvarile vrlo uspješnu suradnju s Oliverom.

Opatija – Promocija prvog samostalnog albuma Olivera Jakovčeva Berekina, pod nazivom ‘Dižen Sidro’ održati će se 22. studenog u opatijskoj Villi Angiolini, s početkom u 19 sati.

– Nakon niza godina na hrvatskom estradnom nebu, te izdana 3 albuma sa matičnom grupom Berekini, potaknut nizom nesretnih i nespretnih odluka, ali i tragičnih događaja, u i oko grupe, u svojim poprilično respektabilnim godinama, odlučio je Oliver krenuti samostalno, što je istovremeno i hrabaro i ludo, ali logično u slijedu navedenih okolnosti. Odluku da svoj samostalni album prvijenac, nazove po jednoj od uspješnica iz matične grupe Berekini, gotovo da je i nepotrebno objašnjavati, jer u ovom slučaju sam naziv pjesme govori dovoljno. U tom smislu se nametnula još jedna logična odluka, a to ja da uz svoje osobno ime, zadrži i ime BEREKIN (dio imena početne postave tria), kao uspomenu na pokojnog oca koji im je daleke 1988. i dao to ime, istaknuo je Nikola Peršić ispred izdavačke kuće Music star, koja je objavila ovaj album.

Ovaj album nastajao je godinama kao potreba da se Oliver, kako pjevački tako još više autorski, izrazi i referira u odnosu na ljude, događaje i životne situacije, koji su djelovale na njega. Album je rađen s puno srca i emocija na puno različitih adresa i studija, te u suradnji s puno različitih ljudi koji su utkali u te pjesme svoju energiju, ljubav i emocije te postali sastavni dio ovog albuma kojeg danas s ponosom predstavljmo!

– Kako je veliki broj pjesama vezan za područje Kvarnera odlučili smo da u raskoši Opatijske Ville
Angioline uz pratnju ženske klape Volosko prezentiramo ovaj glazbeni album, u jednom opuštenom druženju, naravno uz nezaobilaznu zakusku, istaknuo je Peršić.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!