Promocija albuma prvijenca riječkog rock benda “PleteRi” sutra u Beertiji @ Rijeka

PleteRi

PleteRi

Koncertna promocija debi albuma kreće već ove subote 15. listopada u 21 sat u riječkoj Beertiji, a uz svirku premijerno će biti prikazan i spot za prvi single s albuma, pjesmu karakteristično riječkog naziva “Šta da”.

pleteri_budi_sto_zelis_promocija

Rijeka – Još jedno riječko rock izdanje je ovih dana izašlo iz tiska, a riječ je o albumu prvijencu benda PleteRi, “Budi što želiš”. PleteRi su relativno mlad bend, koji je 2013. godine okupio gitarist Tomislav Maslak. Ekipa je od starta krenula žestoko, s brojnim live nastupima, fokusirajući se uglavnom na rock obrade, no kroz svirke nastajale su i autorske stvari. Prvi zaokret u tom smjeru bio je snimanje prve četiri vlastite pjesme u 2014. godini, a sve ozbiljniji autorski rad rezultirao je ovim albumom prvijencem.

Koncertna promocija debut albuma kreće već ove subote 15. listopada u 21 sat u riječkoj Beertiji, a uz svirku premijerno će biti prikazan i spot za prvi single s albuma, pjesmu karakteristično riječkog naziva “Šta da”.

Uz neke pjesme koje su već od prije poznate publici i emitirane su u eteru domaćih radio postaja kao što su ; ”Znam“ ,“Piromani“, “Mjesečar“ i ”Ona voli“, bend će predstavit još sedam autorskih pjesama s albuma prvijenca. Na albumu gostuju i prijatelji-glazbenici: Claudia Beni, Franjo Črnjarić i Dragana Stojanović,a pjesmu ”Putnici sna“ napisale su proslavljene autorice Ines Prajo i Arijana Kunštek. Sve pjesme je snimao i producirao Matej Zec iz ”Let 3”. kazali su dečki iz benda uz napomenu da su iznimno ponosni i na spot koji će biti prikazan tu večer, jer kažu da su se jako potrudili te da je video materijal prilično efektan i prepun lijepih kadrova snimljenih po Rijeci.

Inače, PleteRi su prvi pravi predstavnik poznatog “riječkog rock zvuka” koji se pojavio u katalogu labinskog nezavisnog izdavača OSA Media, a band čine Niko Petković (vokal), Tomislav Maslak (ritam gitara i back vokal), Matija Lukanić (lead gitara), Sven Marenković (bas gitara) i Rok Božić (bubnjevi).

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!