Prvi sastanak s kazališnom publikom – petim ansamblom HNK @ Rijeka

publika-kazaliste_hnk_ivan_pl_zajc

Na prvom sastanku imat ćete prigodu razgovarati i raspravljati s intendantom Oliverom Frljićem, dramaturgom i uskoro ravnateljem Opere Marinom Blaževićem, ravnateljicom Talijanske drame Leonorom Surian i ravnateljem Baleta Ronaldom Savkovićem.

Rijeka – Iz uprave HNK Ivana pl. Zajca pozivaju riječku kazališnu publiku da im se pridruži na sastanku u utorak, 23. rujna, u 18 sati u gledalištu kazališta.

– Riječ je o susretu kojim otvaramo našu trajnu temu ”Vaše Kazalište, naša publika“. Naša kazališna publika postaje peti ansambl novog, odgovornog i različitog – riječkog kazališta. Na prvom sastanku imat ćete prigodu razgovarati i raspravljati s intendantom Oliverom Frljićem, dramaturgom i uskoro ravnateljem Opere Marinom Blaževićem, ravnateljicom Talijanske drame Leonorom Surian i ravnateljem Baleta Ronaldom Savkovićem. Smjelost kazališta mjeri se smjelošću njegove publike. Potrebna nam je upravo takva, suradnička publika, ona koja ne dolazi u kazalište da bi čula ono što već zna. Potrebna nam je publika s kojom možemo raspravljati, čiji se glas ravnopravno čuje s glasovima naših pozornica. Publiko – i o vama ovisi hoće li HNK Ivana pl. Zajca biti samo još jedan provincijalni, nacionalni teatar koji je zakoračio tek u 20. stoljeće, ili će preuzeti rizik slobode i razlike, pa s nama stvarati novu kazališnu zajednicu. Ostanite ili postanite smjela publika, poručili su iz kazališta.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!