Pusna tradicija RTL Livingu – Sutra navečer ne propustite pusnu Gastro lutalicu

Dizanje pusta @ Žejane

U nedjelju, 14. siječnja oko 19:30 sati na kanalu RTL Living emitirat će se emisija ”Putopisno edukativna – Gastro lutalica“ posvećena pustu.

Emisiju vodi Nina Dukić

Matulji – Vrijedna ekipa iz Art filma zabilježila je početak pusnog doba u Žejanama i Munama, a naše užance sada će ući u domove diljem Hrvatske. Naime, sutrašnja emisija ”Putopisno edukativna – Gastro lutalica“, koja se emitira oko 19:30 sati na kanalu RTL Living posvećena je Pustu.

– Tema emisije su pusni običaji na području Općine Matulji. U prvoj emisiji uz niz priloga o Zvončarskoj smotri i Mićoj zvončarskoj smotri, dizanju Pusta i niz ostalih priloga sudjeluju i predstavnici zvončarskih skupina Općine Matulji. U prvoj je obrađeno dizanje pusta u Žejanama, Munama, početak Pusta na Zvonećoj, snimali smo i va konobe na Zvonećoj i promovirali Jarbolu. Također, jedan prilog sniman je u Vili Plasa, a o pripremi pusne hrane govori Velimir Perčić dok se Eni Šebalj osvrnula o tradiciji pusta, danu Općine i grbu, kazali su nam iz Art-filma.

Repriza emisije predviđena je također na RTL Living za nedjelju 21. siječnja u 19:30 sati, dok će se druga emisija emitirati koncem Pusta. Pogledate ove zanimljive priče o pusnoj tradiciji Općine Matulji koja je uvrštena na UNESCO-voj listi nematerijalne kulturne baštine svijeta.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!