PUST 2018: Sve je spremno za pusni šušur u Viškovu

Arhiva: Halubajski karneval

Izbor kraljice Halubajskog karnevala, deveti rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2018., 19. Halubajski karneval, 14. ”Smotra mićeh zvončari“, samo su neke od manifestacija koje će se održati na području općine Viškovo…

Izbor krajice

Viškovo – Pusni šušur u Viškovu počinje ove srijede, 17. siječnja, a iz općine i Turističke zajednice pozivaju sve ljubitelje 5. godišnjeg doba na obilježavanje Antonje koje započinje u 17 sati okupljanjem maškara na Bregu Viškovo. Predaja općinskog ključa meštrici i obešanje pusta na rasporedu je u 17.30 sati, dok će se večernji dio programa održati u Domu hrvatskih branitelja gdje će se odvijati izbor kraljice Halubajskog karnevala..

U subotu, 20. siječnja, na rasporedu je deveti rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2018. Rally starta u 10.01 sati na parkiralištu Milihovo na Viškovu, a maškarana vozila će se s Viškova preko Kastva, Frlanije i Matulja uputiti prema Opatiji. Poslijepodnevni sati rezervirani su za 19. Halubajski karneval.

Arhiva: Smotra pul Marčeji

– Halubajski karneval održava se od 1999. godine, a upravo je dugogodišnja tradicija Halubajskih zvončara bila je okosnica organiziranja Halubajskog karnevala. Halubajski karneval manifestacija je i tradicionalni događaj već 18 godina iz godine u godinu okuplja sve više maškaranih grupa. Karneval je nacionalnog karaktera. Pozivamo sve da nam se pridruže na Halubajskom karnevalu u povorci te kasnije u šatoru na parkiralištu Milihovo gdje će vas zabavljati Trio Vox i D’Beni Band do kasno u noć, stoji u najavi organizatora.

Dan kasnije, okupljanjem kod stare škole u Marčeljima, s početkom u 11 sati počinje četrnaesta „Smotra mićeh zvončari“. Na smotri moći će se vidjeti ne samo Halubajski mići zvončari već i mnoge skupine zvončarića iz okolnih mjesta. Smotra je zamišljena da mali zvončarići obilaze najvažnije i najstarije točke sela Marčelji, pa se tako prolazi kroz središte sela, pored najstarije kuće u Marčeljima – Gržanove kuće te kraj rodne kuće Ive Jardasa, autora knjige ”Kastavština“ iz 1957. godine.

Sljedeći vikend, 26. siječnja u 18 sati održava Maškarani ženski boćarski turnir u Boćariji na Marinićima, dok je tradicionalni pusni koncert Limene glazbe Marinići zakazan 2. veljače.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!