Putopisna projekcija fotografija “Putevima svetog Jakova” s putovanja Marine Juranić

…arhiva…

Putopisna projekcija zakazana je za četvrtak, 19. listopada u 18:30 sati u Kulturnom domu “Zora”.

Opatija – Gradska knjižnica i čitaonica “Viktor Car Emin” Opatija organizira putopisnu prezentaciju uz projekciju fotografija “Putevima svetog Jakova” s putovanja Marine Juranić.

Marina Juranić, inače rođena Opatijka, završila studij komparativne književnosti i filozofije u Zagrebu, izvršna je direktorica Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.

Voli putovanja, a ovom će prilikom predstaviti jedno: “Put svetog Jakova” dug oko 800 km iz pravca Francuske prema Santiagu de Composteli. Vijeće Europe mu je 1987. dodijelilo titulu “Glavne ulice Europe”. UNESCO je 1993. španjolski i francuski dio puta za Santiago proglasio UNESCO-vom svjetskom kulturnom baštinom. Hodočasnički put svetog Jakova datira još od 12. stoljeća te se više od 200 tisuća ljudi godišnje odlučuje otisnuti na takozvani “Camino”, izazovnu rutu od 30ak dana pješačenja do Santiaga. Različite ljude na Camino nose različiti motivi, a što je našu gošću potaklo da se otisne na njega te što je putem snimila saznajte u četvrtak, 19. listopada u 18:30 sati u Kulturnom domu “Zora”.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!