Radionica Reciklirani Božić na Ledenoj čaroliji povodom Međunarodnog dana protiv plastičnih vrećica @ Opatija

vrecice_plastika_zmergo

U šatoru na maloj Ljetnoj radionicu će provesti Udruga Žmergo, a sudionici radionice naučit će izrađivati različite božićne ukrase od raznih vrsta otpadnog materijala koje možemo pronaći u svojim domovima.

Opatija – Povodom Međunarodnog dana protiv plastičnih vrećica, sutra, u ponedjeljak 19. prosinca u 17 sati na Ljetnoj pozornici u sklopu Ledene čarolije održat će se radionica ”Reciklirani Božić” namijenjena djeci starijoj od 10 godina.

U šatoru na maloj Ljetnoj radionicu će provesti Udruga Žmergo, a sudionici radionice naučit će izrađivati različite božićne ukrase od raznih vrsta otpadnog materijala koje možemo pronaći u svojim domovima. Ujedno je i prilika za osvijestiti potencijal otpada kojeg svakodnevno stvaramo te naučiti kako ga pametno iskoristiti kroz ponovnu upotrebu (upcycle) čime smanjujemo količinu otpada na odlagalištima i negativan utjecaj na okoliš.

– Izradite vijenčiće od plastičnih vrećica, ukrasne zvijezdice od plastičnih boca, božićnu zvijezdu od toaletnih rola, božićne jelke od starog papira. Dođite se družiti s nama i doživjeti kreativne, zabavne i ekološke blagdane, kazao je Aleksandar Monar iz Festivala Opatija, dodavši da se prijave sudionika primaju na e-mail adrese petra@festivalopatija.hr ili na zmergo@zmergo.hr, te da je ulaz slobodan.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!