Radnici Parkova dva prsta od neba @ Veprinac

Počelo je dugoočekivano uređenje Brituha, vidikovca ispod crkve svetog Marka na Veprincu, a ozbiljnog posla samo ”dva prsta od neba” primili su se radnici gradske trvrtke Parkovi.

Veprinac – Uređeni vidikovac na vrhu Veprinca – Brituh, napokon bi se s papira i kompjuterskih simualcija mogao preslikati u stvarnost. Početkom ovog tjedna na teren je izašla ekipa Parkova, sa zadatkom da izvrši početne radove na uređenju ”najvišeg parka u Opatiji”.

Kako doznajemo, radovi vrijedni oko 200 tisuća kuna – koliko je projekt Brituha predviđeno ove godine u proračunu – trajat će oko dva mjeseca, a za to vrijeme trebalo bi postaviti oborinsku kanalizaciju te u iste kanale dovesti DTK mrežu, a Brituh bi dobio i vodu iz smjera veprinačkog groblja. Uz ove ”podzemne radove” trebali bi se popraviti zidovi i stepeništa na veprinačkom vidikovcu…

Igor Puž - predsjednik MO Veprinac

Podsjetimo, upravo je odgađanje početka radova na Brituhu uzrokovalo tenzije između Mjesnog odbora Veprinac koji je zagovarao realizaciju projekta koji su sami naručili i izradili, te Grada Opatije koji se pravdao da se u radove ne može krenuti jer nije usvojena konzervatorska podloga za područje Veprinca.

– Drago mi je da nakon pet godina upornog dosađivanja od strane MO Veprinac napokon krenuto u realizaciju Brituha, ali me žalosti da nas kao pokretače čitave priče nisu niti obavijestili da će se nešto raditi. Nadam se da ovo nije započeto samo zbog izbora, nego da ćemo doista uskoro imati priliku uživati na novom Brituhu, kazao je predsjednik MO Veprinac Igor Puž.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!