Raspisani natječaji za Belu nedeju @ Kastav

kastav15…cijene se kreću od 800 do 50,000 kuna…
…sajam se održava od 2. do 4. listopada…

Kastav – Tvrtka ”Bršjanovac” kojoj je Grad Kastav povjerio organizaciju manifestacije ”Bela nedeja 2010” raspisala je javnoi natječaj za davanje u zakup javnih površina za postavljanje privremenih objekata – odnosno, svega onoga što čini prvu nedjelju u listopadu pravim pučkim sajmom – štandove, šankove, roštilje, lunapark, stolove…
Cijene – ovisno o lokaciji i namjeni – variraju od 800 do čak 50 tisuća kuna, pri čemu je najjeftiniji zakup stolova, a najskuplje su lokacije Fortica i školsko igralište.
Tradicionalni trodnevni sajam u čast mladog vina koji se spominje već u Zakonu Grada Kastva iz 1400. godine, ove će godine trajati od 2. do 4. listopada, a neizostavna aktivnost tijekom prvog listopadskog vikenda bit će ponuda i kušnja tek točene mlade belice, autohtonoga bijeloga vina Kastavštine. No, Bela nedeja nije samo sajam mladoga vina, već se u Kastvu od davnina tih dana, uz prezentaciju starih zanata, priređuje velik sajam svakovrsne robe, uz brojne ugostiteljske štandove, te mnoštvo kulturnih događanja.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!