Reagiranje – Dujmić: Vrijeme je da Kurelić shvati da postoji samo jedan čelnik grada – gradonačelnik @ Opatija

Ivo Dujmić

Ovo što se trenutno događa u Opatiji nije dobro i jako šteti ugledu Grada i Gradskog vijeća. Građani su s pravom ogorčeni. Stoga molim g. Kurelića da se okrene Gradskom vijeću, a vođenje Grada prepusti meni kao gradonačelniku – naveo je Dujmić.

Opatija – Rasprava oko parkirne politike proširila se i na temu upravljanja samim Gradom Opatijom, odnosno njegovim „resursima“ poput objavljivanja informacija na službenim gradskim stranicama. Nakon što je predsjednik Vijeća Robert Kurelić u svom priopćenju prozvao gradonačelnika Dujmića jer mu nije omogućio odgovoriti na njegov istup na gradskom portalu, stiglo je i oštro reagiranje čelnika izvršne vlasti.

Reagiranje gradonačelnika Dujmića pročitajte u nastavku.

Nažalost prisiljen sam ponovno reagirati, i to na nedavno objavljeno priopćenje Roberta Kurelića koji se u svojstvu predsjednika Gradskog vijeća opet služi politikanstvom te navodi potpune neistine o tome da službenu web stranicu Grada Opatije koristim za promidžbu jedne političke opcije. Gradska stranica služi za informiranje građana, ali i komunikaciju gradonačelnika, kao nositelja izvršne vlasti, prema građanima. Moje reagiranje koje je objavljeno prije nekoliko dana, usmjereno je na to da se pokaže, ali i zaštiti ispravno postupanje Grada Opatije u pogledu parkinga, što je i moja obveza.

Iako je to, čini se, njegova velika želja, g. Kurelić mora shvatiti da Grad ne može imati dva čelnika, niti paralelnu vlast. Gradsko vijeće nositelj je predstavničke, dok je gradonačelnik nositelj izvršne vlasti. Robert Kurelić nije ovlašten predstavljati Grad niti izražavati stavove Grada. Ako se ne slaže s politikom vođenja Grada, istu može promijeniti kada pobijedi na izborima za gradonačelnika čime će dobiti ovlasti predstavljati Grad, ali i upravljati njime na način koji on smatra ispravnim. Isto tako pogrešno smatra da on predstavlja mišljenje i stav Gradskog vijeća kao kolektivnog tijela. Bilo bi dobro da se odluči hoće li u javnosti istupati kao čelnik stranke, budući kandidat za gradonačelnika ili pak kao predsjednik Gradskog vijeća.

Kao predstavnik izvršne vlasti neću dopustiti da se službena web stranica Grada koristi za obračune čelnika političke stranke sa gradonačelnikom, na što imam puno pravo. To nije cenzura nego odgovornost. Ovo što se trenutno događa u Opatiji nije dobro i jako šteti ugledu Grada i Gradskog vijeća. Građani su s pravom ogorčeni. Stoga molim g. Kurelića da se okrene Gradskom vijeću, a vođenje Grada prepusti meni kao gradonačelniku.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!