Ribolov: Održan ‘Memorijal kap. Igor Žiganto’ @ Ičići

Najuspješnji ribolovci...

Najuspješnji ribolovci…

Memorijal je održan po prvi put, a na istom je nastupilo 17 ekipa sportskih ribolovaca.

1_memorijal_igor_ziganto_icici_2016 (1)

Ičići – U organizaciji ŠRK ”Ičići“, uz pomoć Županije primorsko goranske i Grada Opatije održan je ”Memorijal kap. Igor Žiganto“ u lovu iz usidrene brodice po prvi puta pod tim imenom nakon njegove prerane smrti.

Prvo mjesto i prelaznu plaketu osvojili su Tomislav i Marijo Milić iz ekipe ŠRD ”Kostrena“ s 9996 boda, kao i najvećeg pišmoja od 230 grama. Drugo mjesto Elvis Barak i Elvis Bažon iz ŠRK ”Plomin“ sa 4230 boda i najvećom ribom takmičenja oradom od 1076 grama. Treće mjesto osvojila je juniorka Nina Gavrić i senior Vlado Naglić iz ŠRD ”Kantrida“ s 3200 boda. Ulovljene su 92 važeće ribe od toga 34 pišmoja. Ukupna težina ulova 11 kg. Najuspješniji barkajoli Rudi Zehentner, Boris Abram i Vitomir Mihalić nagrađeni su sakovima za ribolov.

– Nastupilo je 17 ekipa sportskih ribolovaca, a nakon pet sati lova pristupilo se brojenju, mjerenju i vaganju ulova. Iza toga pristupilo se proglašenju rezultata i podjeli nagrada – spomen majica, pehara i medalja te mašinica za ribolovne štapove trima prvoplasiranim ekipama. Priznanja su podijeljena u prisutnosti sina Zorana Žiganta, zamjenice gradonačelnika Marine Gašparić i tajnika Sportskog saveza Grada Opatije Branka Močiboba u krasnom ambijentu lučice Ičići, gdje je upriličen i domjenak u objektu Vlade Vretenara, poručili su organizatori.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!