Rijeka pobijedila Luton, prekrasan pogodak Gorgona

Rijeka je odigrala još jednu dobru utakmicu protiv čvrstog engleskog trećeligaša.

Rijeka – Nogometaši Rijeke pobijedili su Luton Town 2:0 u posljednjoj provjeri na pripremama u Sloveniji. Rijeka je odigrala još jednu dobru utakmicu protiv čvrstog engleskog trećeligaša.

U 18. minuti Kvržić je ubacio s desne strane, ali braniča Lutona uspio je izbiti loptu ispred Puljića. U igri nije nedostajalo čvrstine, ali kvaliteta do Rijeke je došla do izražaja.

U 23. minuti Gorgon je oduzeo loptu i gurnuo u prostor za Čolaka. Napadač Rijeke izbjegnuo je klizeći start braniča Lutona i gurnuo loptu pored vratara – 1:0.

Engleska momčad uzvratila je ubrzo, Jervis je odigrao za Collinsa koji si je otvorio prostor, ali Sluga je bio siguran.

I onda je stigao najljepši trenutak na pripremama Rijeke. U 32. minuti Zuta je oduzeo jednu loptu na protivničkoj polovici i odigrao za Gorgona koji je prekrasno potegnuo s 18 metara – 2:0.

U nastavku utakmice Rijeka je nekoliko puta stigla pred gol Lutona, ali bez konkretnijeg učinka. Na drugoj strani, Cornick je pucao i vratnica je spasila Rijeku.

Luton je u nastavku igrao konkretnije, ali udarci Cornick (58′), Senior (74′) i Read (77′) nisu pronašli put do mreže.

Rijeka – Luton Town 2:0
SC Ruteč
Gledatelja 50
Sudac: David Šmajc
Strijelci: 1:0 – Čolak (22′), 2:0 – Gorgon (32′).

RIJEKA: Sluga (od 46′ Prskalo), Pavelić (od 46′ Raspopović), Punčec, Escoval (od 46′ Župarić), Zuta (od 59′ Mamić), Čanađija (od 46′ Lončar), Capan (od 46′ Grahovac), Kvržić (od 46′ Acosty, od 80′ Mitrović), Puljić (od 46′ Pavičić), Gorgon (od 46′ Heber), Čolak (od 62′ Bojinov).

LUTON: Shea, Stacey, Jones, Sheenan, Potts, McCormack, Gambin, Grant, Shinnie, Collins, Jervis. Još su igrali: Stech, Justin, Pearson, Bradley, Senior, Mpanzu, Rea, Conick, Hylton, Lee.

N. C. / HNK Rijeka / PodUčkun.net
Foto: HNK Rijeka

error: Content is protected !!