‘S koljena na koljeno’ – Kreativne radionice istraživanja obiteljske povijesti počinju ovog vikenda @ Lipa

– Namjera radionica jest usmjeriti polaznike na očuvanje obiteljske memorije kao osobne baštine svakog pojedinca. Prijave na radionice su obavezne na mail: vana@ppmhp.hr, poručili su organizatori.

Lipa – Narednih subota, 19. i 26. svibnja od 17 do 19 sati u Memorijalnom centru Lipa pamti održat će se kreativne radionice istraživanja obiteljske povijesti “S koljena na koljeno”.

– Radionice su međugeneracijske i obiteljske, namijenjene prenošenju znanja i memorije s koljena na koljeno te druženju najstarijih i najmlađih članova obitelji – djedova i baka te njihovih unuka. No, dobrodošli su i roditelji zainteresirani s djecom se upustiti u otkrivanje obiteljskih priča. Polaznici će se upoznati s istraživanjem rodoslovlja te će izrađivati vlastita obiteljska stabla. Ujedno, radionice će potaknuti polaznike na međugeneracijsko istraživanje vlastite obiteljske povijesti te ih upoznati s metodama proučavanja i bilježenja obiteljskih priča (primjerice provođenje intervjua). Namjera radionica jest usmjeriti polaznike na očuvanje obiteljske memorije kao osobne baštine svakog pojedinca. Prijave na radionice su obavezne na mail: vana@ppmhp.hr, poručili su organizatori.

Radionice, koje će vidjeti Andrea Samaržija i Vana Gović, čine popratni program izložbe “Rodoslovlje lipajskih familija – intimni uvid u stradanje” koja, u trajanju od 27. travnja do 31. kolovoza 2018., izlaže rodoslovlje lipajskih obitelji s fokusom na članovima obitelji stadalim tijekom Drugog svjetskog rata.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!