Sajam Zeleni Kastav održava u ponedjeljak i donosi široku ponuda zdravih i ekoloških proizvoda

ARHIVA

Prve jagode i trešnje na kastavski sajam stižu iz Slavonije, a na štandovima će svoje mjesto naći i češnjak, kapula, slanutak, fažol, razne vrste eko meda i izuzetan apikompleks, razne kombinacije soka aronije, rabarbare, keksa, marmelada i čaja, sokova od mandarina iz Metkovića…

Kastav – Devetnaesti izdanje sajma ekološke, biodinamčke i organske hrane Zeleni Kastav održat će se u ponedjeljak, 14. svibnja, u vremenu od 17 do 20 sati na Fortici, a u slučaju lošeg vremena organizatori su najavili premještaj u zonu Školske sportske dvorane Kastav.

– S nama će biti trideset i jedan uzgajivač i proizvođač s proizvodima svojih obiteljskih gospodarstava, obrta, zadruga i poduzeća. U ponudi će se naći korjenasto povrće i zelenje, voće, voćne prerađevine i sokovi, jaja iz slobodnog uzgoja kokica hranjenih organskom hranom sa Velebita, mlijeko i mliječni proizvodi, sirevi i suhomesnate prerađevine, sušeni vrganji, smokve i arančini, bučino ulje i prerađevine, razni povrtni namazi i salse, batat narančasti i ljubičasti, marmelade od batata sa šećerom ili stevijom, nezamislive kombinacije namaza medvjeđeg luka, ulje, brašno i melemi konoplje, brašna, palente i žitne pahuljice starih sorti žitarica, obilje raznih vrsta kruha, slastica i torti, energetskih pločica bez glutena i dodanih šećera, kazala je koordinatorica sajma Irena Kukurin Barić.

Prve jagode i trešnje na kastavski sajam stižu iz Slavonije, a na štandovima će svoje mjesto naći i češnjak, kapula, slanutak, fažol, razne vrste eko meda i izuzetan apikompleks, razne kombinacije soka aronije, rabarbare, keksa, marmelada i čaja, sokova od mandarina iz Metkovića…

– Bit će i presadnica pomidora, paprike, batata i raznih sorti jagoda, te sadnica začinskog bilja, sadnica lovor višnje i lavande, objasnila je Kukurin Barić, dodavši kako će u vrijeme održavanja sajma pizzeria “Rustica” na Belvederu ponuditi vege pizzu “Zeleni Kastav” koja će biti pripremljena od namirnica proizvođača koji sudjeluju na sajmu.

U sklopu sajma održat će se i novo predavanje iz ciklusa „Hranom u budućnost“.

– Društvo prijatelja Waldorfske pedagogije u suradnji sa Gradom Kastvom i Grupama solidarne razmjene, u ponedjeljak, 21. svibnja u vremenu od 18 do 20 sati u Gradskoj vijećnici Kastav organizira događanje „Mi za pčele, pčele za svijet“. Mladen Zovko održa će predavanje „Što je Rudolf Steiner rekao o pčelama i medu – duhovna pozadina i važnost pčela za evoluciju svijeta“, a Tomislav Pavlešić održat će predavanje o medu, uz senzoričku radionicu i kušanje meda, zaključila je Kukurin Barić.

Kao i svaki puta do sada, postor sajma i stolove proizvođača ukrašavat de radovi dječjih vrtića “Vladimir Nazor”,”Kockica” i “Poneštrica”, te osnovnih škola “Milan Brozović” iz Kastva i “Drago Gervais” iz Brešca.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!