FOTO: Sarajevski Altteatar oduševio publiku s predstavom ”Dame biraju”

Foto Luigi Opatija, Festival Opatija, Predstava Dame biraju

Izvrsni glumci – Enes Salković, Adnan Gore, Amil Terzimehić, Emir Fejzić, Igor Skvarica, Davor Sabe i Damir Kustura, na kazališnim su daskama zabavili sve prisutne, a nije nedostajalo i pravog bosanskog humora. U nastavku pogledajte veliku fotogaleriju s predstave pogledajte na ovom linku…

Foto Luigi Opatija, Festival Opatija, Predstava Dame biraju

Opatija – ‘’Dame biraju’’ naziv je predstave sarajevskog Altteatra koja je prekjučer napunila i oduševila prepunu dvoranu hotela Adriatic. Iako su u publici uglavnom sjedile žene, humor ovih Sarajlija svidio se i muškarcima. Predstava je nastala po uzoru na film ‘’Skidajte se do kraja’’ i jedna je od rijetkih predstava koje se zaista mogu staviti ‘’bok uz bok’’ s nekim uspješnim filmskim uratkom. Izvrsni glumci – Enes Salković, Adnan Gore, Amil Terzimehić, Emir Fejzić, Igor Skvarica, Davor Sabe i Damir Kustura, na kazališnim su daskama zabavili sve prisutne, a nije nedostajalo ni pravog bosanskog humora.

Žene u publici nisu bile samo gledateljice već su u jednom dijelu bile i dio ove predstave. Nekima je bilo neugodno, dok su se neke zaista dobro snašle i pridonijele ovoj izvedbi. Kao što i sam naziv predstave govori ‘’Dame biraju’’, dame su zaista prekjučer izabrale – duhovitu i zabavnu izvedbu, a kako predstava završava, nećemo vam otkriti već ako budete imali priliku pogledajte.

U nastavku pogledajte veliku fotogaleriju s predstave pogledajte na ovom linku…

Foto Luigi Opatija, Festival Opatija, Predstava Dame biraju

Serena Calderara / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!