Sastao se stožer Civilne zaštite: Nema migranata na širem lovranskom području

Sastao se stožer Civilne zaštite:  Nema migranata na širem lovranskom području

Nema migranata na širem lovranskom području zaključak je stožera za Civilnu zaštitu...

— Mole se građani da budu odgovorni te da ne šire neprovjerene informacije, već da u slučaju saznanja o sumnjivim kretanjima umjesto društvenih mreža obavijeste najbližu policijsku postaju, poručio je Bojan Simonič, načelnik općine Lovran.

Lovran – Prošli tjedan stožer Civilne zaštite općine Lovran sastao se povodom napisa određenih dnevnih tiskovina te objava na društvenim mrežama o pojavi migranata u liburnijskim šumama.

– Budući da se među građanima počeo javljati strah, stožer se sastao kako bi utvrdio potpunu informaciju te po potrebi dogovorio daljnje djelovanje. Sastanku su prisustvovali svi predstavnici stožera te je utvrđeno kako niti jedna od pristiglih prijava nije bila opravdana. Na području općine Lovran, a ni na području parka prirode Učka nisu zamijećena kretanja osoba koje su ilegalno ušle u zemlju odnosno prijave građana na tu temu za sada nisu bile osnovane. Policija je stalno aktivna te reagira na svaku dojavu. Dogovorena je razmjena podataka između svih dežurnih službi koje su na terenu, te će se u slučaju potrebe promptno reagirati, a javnost će službeno dobiti cjelovitu informaciju. Do tada se građani mole da budu odgovorni te da ne šire neprovjerene informacije, već da u slučaju saznanja o sumnjivim kretanjima umjesto društvenih mreža obavijeste najbližu policijsku postaju, kazao nam je Bojan Simonič, načelnik općine Lovran.

 

 

error: Content is protected !!