SDP najuspješniji na izborima za mjesne odbore, solidni Reformisti i Akcija mladih, a slab HDZ @ Kastav

Usprkos relativno aktivnoj kampanji u medijima i na društvenim mrežama, političke stranke nisu uspjele značajnije motivirati biračko tijelo, pa je na izbore pristupilo svega oko 15 posto birača.

Kastav – Najvećim pobjednicima danas održanih izbora za vijeća Mjesnih odbora u Kastvu mogu se smatrati članovi SDP-a, osobito ako će uspjeti formirati vlast u suradnji sa strankama s kojima čine većinu u kastavskom Gradskom vijeću – Reformistima i PGS-om, dok bi prema istoj računici najvećim gubitnikom bio HDZ.

Naime, SDP je od ukupno 25 mogućih vijećničkih mjesta u pet mjesnih odbora osvojio gotovo polovicu – ukupno 12 vijećnika, dok su HDZ-u pripala samo dva vijećnička mjesta, prema rezultatima koje je izborno povjerenstvo objavilo večeras na gradskim stranicama.

Nakon SDP-a, slijedi Akcija mladih koja je socijaldemokratima bila „najopasniji“ protivnik i na lokalnim izborima prošlog ljeta, a koja je osvojila pet vijećničkih mandata, dok su Reformisti osvojili jedno mjesto manje, no uspjeli su ih „posložiti“ tako da imaju sigurnu većinu u jednom mjesnom odboru. Vijećnička mjesta, i to 2, osvojio je i PGS.

U mjesnom odboru Kastav, SDP je osvojio 3 vijećnička mjesta, a Akcija mladih preostala dva. U Mjesnom odboru Rubeši, SDP-u je pripalo čak četiri mjesta, dok je HDZ osvojio jedan mandat. Čistu situaciju imaju Reformisti u Rešetarima, gdje su osvojili tri vijećnička mjesta, a po jedno je pripalo SDP-u i HDZ-u.

U preostala dva mjesna odbora mandati su raspoređeni tako da nema jasne većine. U Mjesnom odboru Brnčići, SDP i Akcija mladih osvojili su po dva mandata, a PGS jedan, dok su u Mjesnom odboru Spinčići po jedan mandat osvojili Akcija mladih, PGS i Reformisti, a dva su pripala SDP-u.

Usprkos relativno aktivnoj kampanji u medijima i na društvenim mrežama, političke stranke nisu uspjele značajnije motivirati biračko tijelo, pa je na izbore pristupilo svega oko 15 posto birača.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!