Škola potresujki počinje ove subote @ Matulji

Arhiva Liburnija.net: Bivši polaznici škole potresujke @ Hangar

Tijekom šest tjedana, od 3. studenog do 15. prosinca, polaznike će u sve tajne popularnog maškaranog plesa uputiti voditelj plesne škole potresujki Dean Jurdana.

Matulji – Najbolja priprema za ”vreme od Pusta”, matuljska škola potresujki, zaplesat će osmu godinu zaredom u Hangaru, a prvi tečaj održat će se ove subote, 3. studenog, u vremenu od 18 do 20 sati, pod paskom već iskusnog voditelja Deana Jurdane.

– Pozivamo svih koji još ne znaju tancat potresujku da pridu navadit, a one ki znaju da obnove svoje znanje. Ovo je odlična uvertira i “trening” za nadolazeće vrijeme Pusta po kojem je općina Matulji i najpoznatija. Još kako se reče da je to tanac ki peja drito va posteju, sigurna sam da će saki nać neki svoj interes, a mogu najaviti i da ćemo imati jedan posebni ”Potresujka meni” u oštariji ”Štacion” tijekom trajanja škole, kazala je na jučerašnjoj konferenciji za novinare direktorica Turističke zajednice Matulja Marijana Kalčić Grlaš.

Najavila je i kako će se na završnom tečaju, 15. prosinca, svim sudionicima podijeliti diplome, a tom prilikom prikazat će se i dokumentarni film ”Potresujka” koji je o matuljskim tancurima i tancuricama snimila Hrvatska televizija.

Cijena dvosatnog tečaja je 25 kuna po osobi.

Liburnija.net TV: Folklorni ansambl Zora – Opatija

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!