Slike iz Koruške: Izložbom „Bilder aus Kärnten predstavlja se austrijski umjetnik Harald Scheicher @ Lovran

Arhiva

Na otvorenju izložbe, koja ostaje otvorena do 5. svibnja, u glazbenom programu nastupit će prof. Arthur Ottowitz na usnoj harmonici te KUD „Lovor“ iz Lovrana.

Lovran – Izložbom „Bilder aus Kärnten“ odnosno „Slike iz Koruške“, čije je otvorenje najavljeno za subotu, 7. travnja u 19 sati, lovranskoj će se publici u Galeriji Laurus predstaviti Harald Scheicher, umjetnik iz Bleiburga, pobratimljenog grada Općine Lovran.

Harald Scheicher

Na otvorenju izložbe, koja ostaje otvorena do 5. svibnja, u glazbenom programu nastupit će prof. Arthur Ottowitz na usnoj harmonici te KUD „Lovor“ iz Lovrana.

Harald Scheicher živi od rođenja u Völkermarktu gdje završava osnovnu školu i gimnaziju. Nakon mature i odsluženog vojnog roka upisuje 1979. studij medicine u Beču, a na Sveučilištu u Grazu diplomira 1984. 0d l987. radi kao liječnik opće medicine i medicine rada u Völkermarktu.

Od smrti djeda Wernera Berga, poznatog bleiburškog umjetnika, Harald Scheicher upravlja njegovim umjetničkim nasljedstvom, pojavljujući se kao organizator mnogih izložbi te izdavač knjiga i kataloga, posebno kao kustos Werner Berg muzeja u Bleiburgu.

Rane 1973. godine započinje njegovo autodidaktičko bavljenje slikarstvom te već za školskih dana upriličuje prve izložbe, a s vremenom nastaje vrlo opsežan umjetnički opus. 0d devedesetih godina teme njegovih ulja na platnu su pretžito krajolici i cvijetnjaci, koie slika direktno u prirodi.

2001. godine obnavlja jedo veliko imanje i stvara atelier-galeriju „Schaustall“. lzdane su mu dvije monograllje o umjetničkom radu – 2009. i 2014. godine.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!