Snimanje emisije ‘Pjevaj moju pjesmu’ @ Zagreb

Ove godine je i Opatija dobila svoju priliku da sudjeluje u ovoj popularnoj glazbenoj emisiji, a naš grad predstaviti će – Ivana i Tihomir Franjković, David Danijel, Antonio Krištofić i Kristina Božić koji su prošli audiciju u svibnju ove godine.

Opatija / Zagreb – Danas počinje snimanje emisije “Pjevaj moju pjesmu” u kojem se natječe Grad Opatija. Riječ je o pjevačkom game showu u kojem se natjecatelji iz 16 hrvatskih gradova natječe u četiri pjevačke igre. Dva grada natječu se u jednoj emisiji, a gradove predstavlja četiri ili pet iznimnih pjevačkih talenata.

U emisiji natjecatelji izvode hrvatske hitove, a u igri “Pjevaj moju pjesmu” izvode hitove pjevačke zvijezde večeri. Ove godine je i Opatija dobila svoju priliku da sudjeluje u ovoj popularnoj glazbenoj emisiji, a naš grad zastupati će – Ivana i Tihomir Franjković, David Danijel, Antonio Krištofić i Kristina Božić koji su prošli audiciju u svibnju ove godine.

Natjecatelji se natječu u četiri pjevačke igre: “To smo mi” u kojem se prvi izvođač predstavlja hitom bilo kojeg poznatog pjevača koji je rodom iz šire okolice grada koji se natječe, “Pjevaj moju pjesmu” u kojem kandidati izvode obradu pjesme pjevača-gosta, “Pjesnik” u kojem natjecatelji pokazuju svoj pjesnički talent, te na kraju “Juke-Box” gdje natjecatelji moraju otpjevati najveće hitove u različitim aranžmanima.

Pobjednika odlučuje žiri sastavljen od tri člana, u kojem su Siniša Škarica, Zorica Kondža i pjevač-gost. Pobjednički natjecateljski tim odnose osvojeni novac u iznosu od 10.000 kuna u svoj grad i pomažu potrebitima prema svom izboru. Odlučuju hoće li darovati nagradu školi u svom mjestu, humanitarnoj udruzi, kulturnoj ili zdravstvenoj ustanovi itd.

– Snimanje emisije zakazano je za danas, a do sada je svaki put bio običaj da grad koji se natječe, pošalje autobus svojih navijača koji će biti u publici i bodriti svoje sugrađane, no izgleda da je Grad Opatija jedan od rijetkih gradova u povijesti ove emisije koji neće podržati ovu inicijativu. Naime, na upit jedne naše natjecateljice rečeno je kako se “ne uklapamo u proračun za ovu godinu i da smo se trebali najaviti lani”. Možda bi bilo dobro da su kontaktirali ‘Vidovitog Milana’, vjerojatno bi im on najavio ovaj događaj godinu dana unaprijed. Tako će nas bodriti HRT-ovi statisti koji će se predstavljati kao Opatijci, a našim “pravim” Opatijcima ne preostaje ništa drugo nego čekati emitiranje emisije u redovnom programu HRT-a, poručili su rezignirani natjecatelji.

Serena Calderara / Liburnija.net
Foto: Arsen Miletić

error: Content is protected !!