Sudbina ‘nasukanog’ broda na plaži Tomaševac: Hoće li se vratiti djeci omiljena sprava za igru @ Opatija

Plaža Tomševac

Prema sadašnjim planovima, uklonjeni brod ne planira se vratiti, a umjesto njega postavile bi se dvije manje sprave. No, sudeći prema raspravama na Vijeću, ali i društvenim mrežama, Opatijci su skloniji postavljanju veće, multifunkcionalne sprave ili povratku broda.

Opatija – Sudbina broda na plaži Tomaševac – velike dječje sprave za igru koja je bila omiljena mnogim mališanima – bila je tema nedavne sjednice Gradskog vijeća, ali i Odbora za društvene djelatnosti Grada Opatije na kojem je prezentirano uređenje plaža namjenjenih djeci i obiteljima.

Govoreći uime kolega odbornika, vijećnica HSU-a Gordana Grgurina kazala je na Vijeću kako su prema sadašnjim planovima najveća ulaganja predviđena za plažu Ičići, dok se u plažu Ika i Tomaševac, koje su ocijenjene prioritetima za uređenje, planiraju tek manji zahvati. Grgurina je istaknula i prigovore roditelja na brod koji je uklonjen, bez plana za ponovno postavljanje, zatraživši od gradonačelnika Opatije Ive Dujmića da ispita mogućnost da se brod ili neka slična sprava ipak vrati na dječju plažu.

Istu je temu na društvenim mrežama otvorila i Neva Slani, članica Odbora za društvene djelatnosti iz Akcije mladih, koja je i postavila anketu u grupi Sjećate li se Opatijci (https://www.facebook.com/groups/1453084534960502/permalink/2045251045743845/) na kojoj su građani iznijeli i dodatne prijedloge uređenja plaže.

– Trenutno stvari stoje ovako: uredit će se dječja igrališta na plažama Ika, Ičići, Tomaševac. Procijenjeno je da se maknuti brod ne isplati popravljati, i umjesto njega bi trebale doći dvije do tri jednostavne sprave kao što su dvojna klackalica na oprugu i konjić. Preferiraju li vaša djeca, ili ona koju ste vidjeli da se igraju, brod, ili kao zamjenu za njega jednu polifunkcionalnu spravu s više elemenata, ili par jednostavnih sprava? Ostale sprave koje su bile dosad ostaju uz popravak nedostataka, ljuljačka stiže nova umjesto postojeće, navela je Slani, a anketa je u 24 sata od postavljanja skupila nešto manje od stotinu odgovora, koji su u velikoj većini podržali vraćanje broda ili postavljanje nove, veće multifunkcionalne sprave za dječju igru.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!