Sufinanciranje kamata poduzetnicima @ Matulji

matulji_sm1…pročitajte uvjete koje poduzetnici moraju ispuniti za subvenciju kamate…
…natječaj traje još tjedan dana…

Matulji – Općina Matulji sufinancirat će kamate na kredite za 2010. godinu poduzetnicima s područja Općine Matulji, posebno mladim i ženama poduzetnicima, sve na temelju i u okviru planiranih proračunskih sredstava Općine Matulji za 2010. godinu.
S tom namjerom objavljen je početkom mjeseca i javni poziv za prikupljanje zahtjeva radi ostvarenja prava na sufinanciranje kamata za 2010. godinu. Osim što trebate biti državljani Republike Hrvatske ili imati pravnu osobu registriranu na državljana RH, te imati sjedište, odnosno prebivalište, na području Matulja te pozitivno poslovati, za sufinanciranje kamate postoji još nekolicina uvjeta.
Naime, morate biti korisnici investicijskog kredita kojeg ulažu na području Općine Matulji i koji je utrošen na: kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme, modernizaciju poslovanja i očuvanje radnih mjesta te obrtna sredstva u funkciji investicije ili za unapređenje poslovanja; sa izuzetkom: kupovine udjela u trgovačkim društvima, ulaganja u kockarnice, igračnice, automat-klubove, kladionice i slične djelatnosti, ulaganja u vrijednosnice, financiranje ekološki neprihvatljivih projekata, kupovinu građevinskog zemljišta, izgradnju stambenih i poslovnih prostora radi prodaje ili iznajmljivanja na tržištu, reprogram ili refinanciranje postojećih kredita te refundaciju ranije uloženih sredstava.
Pravo na sufinanciranje kamata nemaju poduzetnici koji se u svojoj osnovnoj djelatnosti bave poljoprivredom, budući da se u odnosu na njih donose posebni poticaji kojima se subvencioniraju poljoprivredne aktivnosti, kao niti oni poduzetnici nad kojima je otvoren stečaj ili su u postupku likvidacije.
Eto, svi vi koji ispunjavate zadane uvjete, potražite na www.matulji.hr potrebnu dokumentaciju i obratite se Općini za sufinanciranje u narednih tjedan dana, jer tada natječaj ističe.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!