Tjedni retrovizor

Usred ljeta nema smisla opterećivati se negativnostima, stoga ćemo pokušati nabaciti ”pozitivan spin” na tri najvažnije teme iz prošlog tjedna.

– Ciklus
Get back, get back,
Get back to where you once belonged…
(The Beatles)

Nakon dvije godine nepobjedivosti, Rijeka je upisala i prvi poraz na Rujevici. Ipak, kako u svakoj lošoj vijesti valja tražiti nešto pozitivno, možda je sada ova situacija idealan dodatni poticaj da se vrate na Kantridu i na obnovljenom stadionu započnu novi ciklus neporaženosti…

– Zid
Qilai! Buyuan zuo nuli de renmen,
Ba women de xuerou zhucheng women xin de changcheng.
(Nacionalna himna Kine)

Opet, sve treba gledati pozitivno, pa bi tako i stanari zgrada ispod budućeg dječjeg vrtića na Punta kolovi mogli pokušati izvući neki ”plus” iz situacije u kojoj ih je Grad Opatija ”zazidao” u svojim domovima kako bi izgradio pristupnu cestu za vrtić kojeg niti jedan roditelj ne želi na toj lokaciji.

Recimo, možda su sada odsječeni od prirodnog zaleđa i zelenila, ali, s druge strane, ipak su puno sigurniji od napada mongolskih hordi sa sjevera.

– Vlak
Runaway train never going back,
Wrong way on a one-way track…
(Soul Asylum)

Još jednom, treba okrenuti na pozitivu… Možda je nefunkcionalna rampa na pružnom prijelazu u Matuljima mogla uzrokovati stravične nesreće s tragičnim posljedicama, ali… Hm, ne, zapravo, mislim da ovdje ipak nema pozitivne strane.

Podignuta rampa u trenutku prolaska vlaka je neopisivo velik sigurnosni problem, a činjenica da se ta situacija opetovano ponavlja već godinama podloga za ozbiljnu istragu koja bi trebala rezultirati kaznenim progonom odgovornih osoba.

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

7 years ago

Tjedni retrovizor

3 years ago
error: Content is protected !!