Tjedni retrovizor

Kao u svakoj lošoj priči, u ovom Tjednom retrovizoru imamo jednu lošu i jednu dobru vijest.

I jednu tako tipično hrvatsku…

– Prah i pepeo
Eej, curo moja…
Finili su, Mare, bali.
(Vice Vukov)

Evo loših vijesti… Nažalost, finilo je vrijeme karnevala – Pust je spaljen, giljotiran, recikliran ili raketiran, a vama ne preostaje ništa drugo nego da kliknete na taj link, još jednom se podsjetite dobrih provoda koje ste imali tijekom petog godišnjeg doba i strpite se još 11 mjeseci do nove prilike za maškarane nemotarije.

– Novine
Gradom zure lica nova
Sva’ko pita, gdje je lova
Ja čitam stare novine,
Čitam neke stare novine…
(Miladin Šobić)

Evo dobrih vijesti! Ako već godinama, kao građani Liburnije, imate osjećaj da živite u nekoj vrsti niskobudžetnog političkog trilera, sada se konačno pojavila prilika da kapitalizirate svo stečeno znanje i iskustvo i na njemu ponešto i zaradite.

– Čekanje
Ja još čekam,
Ne gubim nadu…
(Parni valjak)

Gradilište na Pelješkom mostu otvarano je već tri ili četiri puta. Gradilište Opatijske obilaznice, odnosno treće ceste, zasad samo jednom, no sve upućuje na mogućnost da se ta „ceremonija“ još nekoliko puta ponovi.

Zaboravile su Hrvatske ceste na svoje planove, a lokalni čelnici zaboravili su ih, očito, podsjetiti. Ali dobro, par kuća u matuljskom zaleđu još čeka na svoj kolni pristup – na nacionalno skali to i nije neka tragedija.

Barem zasad.

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

8 years ago

Tjedni retrovizor

6 years ago

Tjedni retrovizor

8 years ago
error: Content is protected !!