Tjedni retrovizor

Danas sam se raspisao, ali je zato barem uvod kratak…

– Biraj
Or a playground if we choose,
And I choose…
(The Offspring)

Što su pokazali prvi ovogodišnji izbori na Liburniji – izbori za vijeća mjesnih odbora u Kastvu – u usporedbi s prilično kaotičnim lokalnim izborima koji su doveli do snažne polarizacije birača ne samo u najistočnijoj jedinici lokalne samouprave, već na čitavom liburnijskom području?

Teško je uspoređivati različite izborne razine, ali neki generalni zaključak koji se iz svega može izvući jest da su Reformisti pronašli svoju bazu i sljedeće će lokalne izbore dočekati snažniji nego prethodne, da većina građana nije nezadovoljna radom SDP-ova gradonačelnika Mateja Mostarca, da Akcija mladih i dalje solidno kotira kod birača i da HDZ-u (i njegovim biračima) teme male komunalne problematike apsolutno nisu bitne.

– Sve džaba
Ja baraba,
Sve joj džaba…
(Davor Badrov)

Trebaju li Krčki most, tunel kroz Učku i autoceste kroz Gorski kotar biti besplatne? Sudeći po jednoglasnom mišljenju Županijske skupštine – apsolutno da. Naravno, reakcija je to na ukidanje naplate na tunel Sveti Ilija kroz Biokovo, koji u svom dosadašnjem radu, za razliku od, recimo, Krčkog mosta, nije uspio vratiti početnu investiciju. I ta je reakcija posve opravdana, jer isti uvjeti trebaju vrijediti u svim dijelovima Hrvatske: ako je trajekt prema jednom otoku besplatan, trebaju biti i trajekti prema ostalim otocima. Ako se jedna avionska linija sufinancira iz državnog proračuna, onda sufinanciranje treba omogućiti i ostalim (komercijalno neisplativim) linijama.

Međutim, pitanje je ipak nešto šire – treba li javna infrastruktura, i u kojoj mjeri, biti besplatna? Možemo li imati besplatne tunele, mostove, trajekte, javni prijevoz i parkirališta? Bi li to utjecalo pozitivno na naš životni standard ili negativno – tako da se ne bi gradili novi tuneli, mostovi, trajekti, autobusne linije i parkirališta, ali i da bi se smanjivale dotacije za druga područja koja se financiraju iz proračuna, od kulture do sporta?

Ekonomska pitanja u javnoj vlasti puno su kompliciranija nego u privatnim kompanijama, jer cilj javne vlasti ne može biti stvaranje profita, već poboljšanje kvalitete života stanovnika. Zato treba pronaći pravu ravnotežu između onog što se daje besplatno svima, onog što se sufinancira ovisno o određenim socijalnim kategorijama (od osobnog cenzusa do indeksa razvijenosti područja) do onog što plaćaju svi po istim cijenama. Ta ravnoteža ne samo da nije postignuta, nego je sve dalje od stvarnosti sa svakim populističkim političarem koji obećaje da će biti „sve džaba“.

Osobno, smatram da besplatno za sve mora biti javno zdravstvo, obrazovanje, zaštita i sigurnost (usluge policije i vatrogasaca) dok se sve ostalo valja prilagoditi imovinskom statusu korisnika. Pritom su neke stvari, poput tunela, mostova i parkirališta pitanje luksuza i njihovo korištenje ne bi trebalo biti besplatno – onaj tko si može priuštiti automobil, registraciju, održavanje i servise, rate za kredite u iznosima koje se mjere u tisućama kuna mjesečno, valjda može platiti pet kuna za parking ili trideset kuna za most.

Naravno, s druge strane, i javna uprava – lokalna ili državna – mora pokazati da tako stvorene prihode zna iskoristiti za nove, kvalitetne investicije. A to, nažalost, nije bio slučaj – pa onda i besplatni tunel ima puno više smisla od toga da plaćamo za njegova skupa prefarbavanja…

– Promjene
Strange fascination, fascinating me.
Changes are taking the pace I’m going through…
(David Bowie)

U moru političara koji se grčevito drže za svoje fotelje, valja istaknuti osobu koja se dvaput u godini dana odrekla „moći“ i „prestiža“ koje su mu nosile časne titule načelnika i predsjednika Vijeća. Ne znam što političari objese o klin (stranačku iskaznicu? kravatu?) pa je teško složiti odgovarajuću metaforu kojom bih Alana Sankovića ispratio s lovranske političke scene. Možda da to onda bude slogan poput onog „s faksa na posao“: iz Akcije mladih – u penziju.

Davor Žic / PodUčkun.net

Similar articles

Tjedni retrovizor

3 years ago

Tjedni retrovizor

6 years ago

Tjedni retrovizor

2 years ago
error: Content is protected !!