Tradicionalno okupljanje oldtimera – Od Rijeke do Mošćeničke Drage

Tradicionalno okupljanje oldtimera – Od Rijeke do Mošćeničke Drage

Uvijek atraktivni motocikli i sudionici (snimio M.Krpan)

Okupljanje sudionika ove je godine uz samo more, u kultnom „beach baru“ „Morskom prascu“, pored stadiona Kantrida, u subotu 15. lipnja od 9 do 10 sati.

Rijeka – Tradicionalno u lipnju, već 22 godine održava se međunarodni sportsko-turistički susret vlasnika i ljubitelja povijesnih motocikala. Organizator 22. Oldtimer moto rallya, Oldtimer klub Rijeka i ove godine očekuje 30-tak vlasnika raritetnih primjeraka motocikala koji će stići iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Manifestacija je i sportskog karaktera obzirom da je uvrštena u kalendar nacionalnog Hrvatskog oldtimer saveza i boduje se za Prvenstvo HROS-a.

Okupljanje sudionika ove je godine uz samo more, u kultnom „beach baru“ „Morskom prascu“, pored stadiona Kantrida, u subotu 15. lipnja od 9 do 10 sati. Na obližnjem parkiralištu, s početkom u 10,30 sati, upriličit će se ispit spretnosti, a sudionici će se putem prema Opatiji zaustaviti na legendarnoj Preluci. Na mjestu starta nekadašnjih motociklističkih Grand prix utrka upoznat će ih se s povijesti i tradicijom oktanskih sportova na ovoj, nekad u svijetu kultnoj stazi, koja ove godine obilježava 80 godina od prve utrke i 50 godina od prve moto GP utrke. Sudionike rallya put dalje vodi u Lovran gdje će posjetiti Galeriju „Kuća lovranskog guca“, a potom do rive u Mošćeničkoj Dragi, gdje im se priređuje doček i prigodni domjenak. Završnica susreta s podjelom priznanja je u Mošćenicama, na terasi Restauranta Perin oko 16,30 sati.
Oldtimer klub Rijeka djeluje više od 23 godine, tijekom kojih je organizirao niz značajnih međunarodnih susreta, rallya i okupljanja povijesnih vozila na dva i četiri kotača. Svih godina aktivnost kluba pomaže Grad Rijeka, a ovogodišnji susret realizirali su i uz pomoć mjesnih vlasti Lovrana i Mošćeničke Drage.

error: Content is protected !!