Traže se novi hitovi domaće šansone: Raspisan natječaj za 14. Čansonfest @ Kastav

Natječaj je otvoren do 30. travnja 2018. godine, a više informacija dostupno je na službenim stranicama festivala.

Kastav – Potragu za budućim hitovima domaće čansone pokrenula je Udruga Kanat iz Kastva, koja je objavila natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 14. festivalu čakavske šansone ”Čansonfest – Kastav 2018”.

– Skladbe upućene na Natječaj moraju biti pisane u duhu i u obliku karakterističnom za šansonu: strofna ili prokomponirana pjesma slobodnog glazbenog oblika uz korištenje sredstava i postupaka karakterističnih za glazbeni stil šansone, pri čemu je glazba u službi stihova. Stihovi moraju biti pisani na čakavskom dijalektu Sjeverno–jadranskog primorja ili Istre. Autor glazbe dužan je voditi računa o kvaliteti stihova te da njihovo uglazbljivanje, kao i izvođenje bude u skladu s ispravnim izgovorom i akcentima navedenih dijalekata, budući da se glazba i stihovi šansone ocjenjuju kao jedinstveno djelo. Skladbe koje Izborna komisija odabere, bit će izvedene u Večeri novih skladbi 14. Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2018., a obavijest o uvrštenju skladbi u program Festivala bit će objavljena natjecateljima najkasnije do 15. lipnja 2018. godine. Udruga Kanat – Kastav kao organizator 14. Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2018. dodijelit će četiri novčane nagrade za najbolje skladbe i to u kategorijama: Nagrada za najbolji tekst – 2.000 kn, Nagrada za najbolju skladbu, ČAnsonu – 2.000 kn, Nagrada za najbolju interpretaciju – 2.000 kn i Nagrada publike – 2.000 kn, poručili su organizatori.

Natječaj je otvoren do 30. travnja 2018. godine, a radovi se dostavljaju preporučenom pošiljkom na adresu: Udruga Kanat – Kastav, Školska 8, 51215 Kastav s naznakom: 14. Festival čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2018. ili elektronskom poštom na e-mail adresu info@cansonfest.com .

Više informacija dostupno je na službenim stranicama festivala.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!