Treća generacija Avsenika – Sašo Avsenik sa svojim ansamblom ove nedjelje gostuje u Amfiteatru @ Matulji

Nakon što je Slavko Avsenik 1991. godine zaključio svoju profesionalnu karijeru, na pozornicu je stao njegov sin Gregor s novom generacija glazbenika. 2009. godine došlo je vrijeme i za treću generaciju Avsenik glazbenika.

Matulji – U sklopu manifestacije Matuljske ljetne večeri u nedjelju, 14. srpnja s početkom u 21 sat održat će se koncert ansambla Saše Avsenika jednog od najpoznatijih ansambala slovenske narodne glazbe.

Pred više od 60 godina braća Avsenik su, u malom selu Begunje u Gorenjskoj regiji, osnovala najveći slovenski glazbeni fenomen koji je impresionirao ljude diljem Slovenije te ponio ime Slovenije i Avsenika diljem svijeta. Najveću popularnost postigli su u srednjoj Europi, u zemljama njemačkog govornog područja, a sada u ritmu harmonika dolaze i u matuljski Amfiteatar.

Nakon što je Slavko Avsenik 1991. godine zaključio svoju profesionalnu karijeru, na pozornicu je stao njegov sin Gregor s novom generacija glazbenika. 2009. godine došlo je vrijeme i za treću generaciju Avsenik glazbenika. Harmonika se ponovno vratila u njihove ruke čime je nastao ansambl Saše Avsenika. Debitantski nastup grupa je doživjela u studenom 2009. godine na poznatom showu Musikantenstadl. Publika je s odobrenjem prihvatila dolazak nove generacije što je stvorilo potrebu za studijskim albumom. Prvi projekt ansambla, pod nazivom Na sončni strani Alp, izašao je 2009. godine, a drugi, obljetnički album 2011. godine pod nazivom Zavrtimo se. Na albumu se nalaze nanovo snimljene stare pjesme Avsenika te nove skladbe čiji je autor Slavko Avsenik, a aranžer Vilko Avsenik. Braća Avsenik su ovom prigodom nakon 20 godina ponovno udružili svoje kreativne ideje, a uslijedila su i dva nova albuma; Dolge so noči 2014. i Bi b`la moja 2016. godine.

error: Content is protected !!