Trio Barbara za uspjeh Opatijskih mažoretkinja

mazoretkinje_porec-1…Opatijske mažoretkinje osvojile su zlato i srebro na državnom turniru u kadetskim kategorijama sa štapom, i time se plasirale na europsko prvenstvo…
…ovo su dva značajna rezultata, no puno nam znači i priznanje za najbolju tematsku koreografiju u kojoj se ocjenjivala koreografija, glazba i odora – Lori Kalčić i Tanja Gašparić…

Opatija – Uspjeh za uspjehom nižu opatijske mažoretknije – nakon što su se na državnom turniru krajem veljače kvalificirale za europsko prvenstvo u kategorji pom-poma, proteklog su vikenda taj uspjeh ostvarile i na državnom natjecanju u kategorijama sa štapom.
Naime, državni turnir ima snagu kvalifikacija za europsko prvenstvo – koje će se ove godine organizirati krajem kolovoza u Poreču – a opatijske su mažoretkinje osvojile srebro i zlato. Srebrnu medalju osvojila je Sara Gašparić u kadetskoj solo kategoriji, dok je u suradnji sa Sarom Puž i Paolom Kalčić osvojila i zlatnu medalju u kadetskoj kategoriji trija sa štapom.
– Ovo su dva značajna rezultata, no puno nam znači i priznanje za najbolju tematsku koreografiju u kojoj se ocjenjivala koreografija, glazba i odora. Tu je nagradu osvojio naš trio, u kojem sudjeluju dvije Sare i Paola, no mi ga zovemo “trio Barbara”, jer koristimo pjesmu “Barbara” grupe “Kolaž”. Željeli smo unijeti malo naših “domaćih”, odnosno čakavskih elemenata u ovo natjecanje – kroz izbor ples, koreografije u kojoj ima i polke, ali i izborom kostima s kapama na kojima je jedno veliko sidro i slova OP, objasnile su predsjednica udruge Tanja Gašparić i trenerica Lori Kalčić.
Posljednji državni turnir održat će se u travnju, a na rasporedu će biti kategorije velike formacije i defilea.

Liburnija.net: Opatijski tim @ Poreč

Liburnija.net: Opatijski tim @ Poreč


Liburnija.net: Zlatni trio - Sara, Paola & Sara @ Poreč

Liburnija.net: Zlatni trio - Sara, Paola & Sara @ Poreč


Davor Žic / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!