TZ Kvarnera uručena međunarodna turistička nagrada ”Zlatni Interstas 2014.“

nagrada_tz_kvarner_2014

Uz TZ Kvarnera posebno priznanje pripalo je i TZ Otoka Krka za izuzetan doprinos turističkog razvoja otočnih destinacija.

Opatija – Europska federacija turističkih novinara FEST, između 164 kandidata iz 47 zemalja, Primorsko-goranskoj županiji i TZ Kvarnera dodijelila je nagradu za izuzetan doprinos u razvoju turizma u Hrvatskoj. Nagrade za ovo veliko međunarodno priznanje Zlatni Interstas i Povelja FEST 2014 uručene su županu Zlatku Komadini na završnoj svečanosti manifestacije 21. Interstas koja je održana u Solinu.

Međunarodna organizacija turističkih novinara FEST poznata je po organiziranju natjecanja i dodjeli nagrade Zlatni cvijet Europe, a ovogodišnja manifestacija održana je u suradnji s Italijom kao zemljom partnerom, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske i predsjednika Hrvatskog sabora.

Zlatni Interstas objedinjuje tri priredbe – međunarodnu smotru turizma, festival turističkog filma i predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za Zlatni cvijet Europe. Radi se o jedinstvenom multimedijalnom projektu s iznimnim ugledom u svijetu. Povezuje međunarodne turističke asocijacije predstavljajući svjetskoj javnosti nove turističke destinacije koje se svojom ponudom, prirodnim ljepotama, bogatim turističkim sadržajima i organiziranom uslugom primanja i smještaja gostiju izdižu iznad ostalih te koje svakako vrijedi vidjeti i obići. Upravo je i Primorsko-goranska županija prema mišljenju inozemnih turističkih novinara jedna od takvih destinacija. Iza toga stoje brojni turistički projekti.
Županijska delegacija na čelu sa županom Zlatkom Komadinom te direktoricama turističkih zajednica Ravne Gore i Skrada, Rahelom Vitasović i Ivanom Briški Đorđević, iskoristila je ovu prigodu te sudionicima i posjetiteljima manifestacije prezentirala turističke projekte Gorskog kotara.

Uz TZ Kvarnera posebno priznanje pripalo je i TZ Otoka Krka za izuzetan doprinos turističkog razvoja otočnih destinacija. Nagradu je u ime TZ primio načelnik Općine Punat Marinko Žic. Dobitnik međunarodne turističke nagrade ”ZLATNI INTERSTARS 2014“ je talijanski grad Civitavecchia, a zbog vrhunskih sportskih rezultata, doprinosa međunarodnoj afirmaciji tenisa, a time i promidžbi turizma Hrvatske u svijetu Marin Čilić dobitnik je povelje ”F.E.S.T. 2014“. Udruzi Solinjani pripalo je posebno priznanje za izvrsnost u promicanju tradicijskih običaja i vrijednosti grada Solina.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!