U lovu na rekorde: Kolovoz donio rast dolazaka za šest, a noćenja za sedam posto @ Mošćenička Draga

moscenicka_draga_zrak

Kako je zaključila direktorica TZ Nensi Dretvić, rezervacije za rujan i listopad također su dobre, što znači da bi draški turizam mogao proživjeti novu rekordnu godinu.

Mošćenička Draga – Odlične turističke rezultate ostvarila je Mošćenička Draga u kolovozu – uz 13.500 gostiju koji su ostvarili gotovo 81 tisuću noćenja, to je rast od šest posto u dolascima te sedam posto u noćenjima u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Prema riječima direktorice Turističke zajednice Nensi Dretvić, najviše bi od ovog pojačanog turističkog mjeseca trebali profitirati privanti iznajmljivači koji bilje rast noćenja od čak 14 posto, a povećanje broja gostiju imali su i ostali pružatelji usluge smještaja.

– Tri stotine iznajmljivača je ostvarilo 51.000 noćenja, što su odlični rezultati za obiteljski smještaj u kojem je od siječnja do kolovoza ostvareno ukupno 113 tisuća noćenja. Najveći udio u ukupnim noćenjima imali su u kolovozu gosti iz Njemačke sa 24.000 noćenja, odnosno 7 posto više nego lani, a slijedeTalijani sa ostvarenih 16.000 noćenja što je povećanje za 25 posto. Raduje nas povratak talijanskih turista koji su zadnjih dvije godine imali pad u broju noćenja, ali i veći broj dolazaka iz ostalih emitivnih tržišta kao što je Austrija, čiji su državljani zabilježili povećanje udjela za 15 posto i ostvarili 11.600 noćenja. Prema brojnosti slijede Mađari, Slovenci, Poljaci, kazala je Dretvić.

Prema podacima Turističke zajednice, za razdoblje prvih osam mjeseci zabilježen je porast dolazaka i noćenja za 9 posto, a ostvareno je 203.000 noćenja čime se konačni rezultati približavaju rekordnoj 2013. godini. Kako je zaključila Dretvić, rezervacije za rujan i listopad također su dobre, što znači da bi draški turizam mogao proživjeti novu rekordnu godinu.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!