U oku kamere: Adventski ugođaj na mrkatu dobio ugodnu i sanjivu notu uz grupu Mayales @ Opatija

Nakon promocije knjige „Primorski pijat“ Kristiana Kozmića uz gastrodegustaciju u jutarnjim satima, koja je privukla ljubitelje autohtone domaće kuhinje s „autorskim“ potpisom, u večernjim satima ugodan i sanjiv pop ugođaj pred gradsku tržnicu donijela je zagrebačka grupa „Mayales“.

Promocija knjige

Opatija – Advent na mrkatu sinoć je radio „duplu smjenu“. Nakon promocije knjige „Primorski pijat“ Kristiana Kozmića uz gastrodegustaciju u jutarnjim satima, koja je privukla ljubitelje autohtone domaće kuhinje s „autorskim“ potpisom, u večernjim satima ugodan i sanjiv pop ugođaj pred gradsku tržnicu donijela je zagrebačka grupa „Mayales“.

– Ovo drugo prošireno izdanje je samo dokaz da su se ipak pozabili ovi neki naši stari recepti ili jela tako da smo jako sretni i zadovojni ča ste se svi prepoznali va njimi, a koliko čujen počelo se je i više kuhat va kućah ča je bila i namjera i ideja z prven izdanjen. Na kraj krajeva mislin da je previše fastfudi oprto i se više bolneh ljudi, a kuhanje doma za se je zadovoljstvo iako nan se nekad ne da kuhat. Ipak zvučemo onaj zadnji atom snage i neš se skuha. Va oven libru našle su se pijatance od moje none, od mame, ke su se spravjale va mojoj kuće i va drugeh kućah primorskega kraja va to vreme. O kemu vremenu Vam povedan? O vremenu kad ni bilo kompjuteri i mobiteli, o vremenu kad su se judi družili po kućah i vremenu kad se j’ z gušton kuhalo, roštiljalo i uživalo va hrane, kazao je Kozmić.

Mayales, bend s dugogodišnjim stažem ljetos je izdao svoj tek treći album u karijeri, izvrsni „Simbol za sunce“ koje je kritika uvrstila među najbolje domaće albume 2017. godine, a ljetne melodije s tog djela poslužile su kao idealan kontrapunkt zimskim temperaturama koje su vladale u Opatiji.
Pitki pop povezao je u privlačnu cjelinu večernjeg nastupa i njihova dva prethodna albuma, na kojima su dominirali nešto drugačiji tonovi od retro-ugođaja koji je donio „Simbol za sunce“, a neočekivanu predgrupu Mayales su dobili u dinamičnom i razigranom romskom brass sekstetu koji je zagrijao publiku okupljenu na mrkatu.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!