U oku kamere: Akcija Zelena čistka okupila brojne Opatijce koji su se uključili u čišćenje okoliša @ Opatija

Brojni Opatijci proveli su jučerašnje jutro, a poneki i čitav dan, volontirajući na dobrobit okoliša i svojih sumještana uključenjem u veliku Žmergovu akciju Zelena čistka.

Opatija – World Cleanup Day, odnosno po „naški“ Zelena čistka, globalna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koju za Hrvatsku koordinira opatijska udruga Žmergo, okupila je jučer brojne Opatijce koji su donirali svoje vrijeme i trud kako bi očistili okoliš.

Opatija je imala dvije akcije – jednu posvećenu čišćenju kopna, a drugu podmorja. Tako su brojni volonteri različitih generacija iz redova Gradskog društva Crvenog križa Opatija, Savjeta mladih Grada Opatije te Kluba za športsku rekreaciju Gorovo, oboružani rukavicama i vrećicama za otpad, zajedničkom šetnjom očistili šumsku šetnicu Carmen Sylva, dok su Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Javne vatrogasne postrojbe, uz kolege iz Kluba podvodnih djelatnosti INA Kostrena te uz pomoć volontera na kopnu očistili podmorje ACI-jeve marine u Ičićima.

Uz dvije „službene“ akcije, brojni su se Opatijci organizirali i čistili različite javne površine, a naše oko kamere zabilježilo je članove Akcije mladih i grupu građana koji su očistili okoliš oko opatijske Hitne pomoći.

D. Ž. / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!